|

Super Mario Run yayınlandı

7 Eylül'deki iPhone 7 etkinliğinde tanıtılan Super Mario Run artık yayında. Oyun sektörünün en nadide ürünlerinden Super Mario'nun yeni sürümü, iOS 8.0 ve üzeri iPhone, iPad ve iPod Touch'lara ücretsiz olarak indirilebiliyor.

Yeni Şafak
10:14 - 16/12/2016 Cuma
Yeni Şafak
Super Mario Run ile birlikte Nintendo da mobil oyun sektörüne ağırlık vermiş oldu.
Super Mario Run ile birlikte Nintendo da mobil oyun sektörüne ağırlık vermiş oldu.

1985 yılında Japon oyun geliştiricisi Nintendo tarafından piyasa sürülen Super Mario oyunu adeta ortalığı kasıp kavurmuştu. Super Mario yıllarca oynandı, filmleri çekildi ve birçok kişinin hayatında önemli bir yer edindi.



Bildiğimiz üzere Apple'ın 7 Eylül'de düzenlediği iPhone 7 tanıtım etkinliğinde aralık ayında iPhone ve iPad'lere özel olarak yeni Super Mario oyununun geliştirildiği açıklanmıştı. Söz konusu oyun nihayet yayınlandı.



iOS 8.0 ve sonrası sürüme sahip iPhone, iPad ve iPod Touch kullanıcıları Super Mario Run'ı ücretsiz olarak telefonuna yükleyip oynayabiliyor.





Oyun büyük çoğunluk tarafından beğenilse de eleştiri almaktan kurtulamadı. Zira Temple Run oyunundan bildiğimiz üzere Super Mario Run'da oyun karakteri aralıksız bir şekilde koşuyor. Oyuncu olarak biz sadece hava zıplamasını sağlıyoruz. Yani ateri ve bilgisayarda oynanan Super Mario gibi ileri ve geri kontrolü sağlanamıyor. Bu da yeni oyunun verdiği keyfi eskisine oranla bir hayli düşürüyor.



Oyunun yükleme boyutu cihazlara göre farklılık gösteriyor fakat ortalama olarak 200 MB olduğunu söyleyebiliriz.



Siz de yıllar sonra Super Mario deneyimini tekrar yaşamak ve Mario'nun prensesini kurtarmak istiyorsanız

tıklayarak oyunu indirebilirsiniz.




#Super Mario Run
#Mario
#Oyun
7 yıl önce
default-profile-img