|

Uber’e bir darbe de Google’dan

Popüler taksi çağırma uygulaması Uber’e bir darbe de Google’dan geldi. . Ocak 2017’de ortaklaşa geliştirdikleri projeye son veren Google’ın projeye neden son verdiği ise henüz bilinmiyor. Kullanıcılar artık Uber için uygulamayı kullanmak zorunda.

Yeni Şafak
11:42 - 19/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Google Maps üzerinden Uber hizmetine son verildi.
Google Maps üzerinden Uber hizmetine son verildi.

Popüler taksi çağırma uygulaması Uber’e bir darbe de Google’dan geldi. Ocak 2017’de bir araya gelen iki firma ortak bir çalışma için kollar sıvamıştı. Bildiğiniz gibi Uber ve Google haritalar uygulaması ile ilgili ortakla bir çalışma yapmaya başlamıştı.

Google haritalarını kullanan kişiler haritada gezinirken çevredeki Uber araçlarının konumunu görebiliyordu. Bununla da sınırlı kalmayan uygulama Google Maps üzerinden Uber çağırılmasına da olanak sağlıyordu. Lakin Google’ın aldığı son karar neticesinde bu özellik Google Maps’den kaldırılıyor. 18 Ay kullanılan bu özelliğin ise neden kaldırıldığı şimdilik bilinmiyor.


Şu an hala ortaklaşa kullanım sekmesi mevcut lakin Google haritalar üzerinden Uber’i kullanmak mümkün değil. Google haritalar kullanıcısı Uber kullanmak istediğinde Google kullanıcısını Uber uygulamasına yönlendiriyor.

Söz konusu uygulamaya Google’ın son vermesinin arkasında Uber’i yeteri kadar kullanıcının Google haritalar üzerinden kullanmaması veya Uber kullanıcılarının kendi uygulamalarını kullanması için anlaşmaya son vermiş olacağı düşünülüyor. Hatta yetkililer tarafından bir açıklamanın yapılmaması iki şirket arasında bilinmeyen bir problemin olduğunu akıllara getiriyor.

#Uber
#Google
#Google Maps
6 yıl önce