|

Uçaktan düşünce kırılmıyor!

Kanada'nın Britanya Kolumbiyası eyaletinde oldukça sıra dışı bir olay yaşandı. Gezi amaçlı planöre binen bir kadın manzara fotoğrafı çekerken elindeki telefonu yere düşürdü. 750 metreyi aşkın yükseklikten yere düşen telefonun hiçbir zarar görmediği ortaya çıktı.

Yeni Şafak
10:18 - 8/08/2016 Pazartesi
Güncelleme: 07:19 - 8/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak
Uçaktan düşürülen iPhone 5s'in ekranı dahi çatlamadı.
Uçaktan düşürülen iPhone 5s'in ekranı dahi çatlamadı.

Binlerce lira vererek satın aldığımız akıllı telefonların düşüp zarar görmesi herkesin korkulu rüyası. Bildiğimiz üzere bu telefonların en hassas bölgesi ekranları oluyor ve ekran çatladıktan sonra orijinaliyle değiştirmek için yüzlerce lira harcıyoruz. Üstelik ekranın çatlaması için çok yüksekten düşmesine de gerek yok, 1 metre yükseklik bile yetiyor.



İşte bu 1 metreden düşmeye dayanamayan telefonların, yüzlerce metre yükseklikten düştüğünde zarar görmediği

. Duyanları şaşkına çeviren olay Kanada'da yaşandı. Jeannine Buck isimli bir kadın gezi amaçlı bir planöre bindi. Buck, 2,500 feet yükseklikten (yaklaşık 750 metre) uçan planörün camından manzara fotoğrafı çekiyordu. Tam çekim yaptığı sırada telefonu iPhone 5s elinden kaydı ve aşağı düştü.



Sonrasında şansını denemek için bir arkadaşından yardım istedi ve 'Find My iPhone (iPhone'umu Bul)' uygulaması aracılığıyla telefonunu aramaya başladı. Sinyalin bir parktan geldiğini gören kadın, navigasyon ile konuma gitti ve telefonu buldu. iPhone'un paramparça olduğunu düşünen kadın büyük bir sürprizle karşılaştı. Zira telefonun sapasağlam olduğunu ve sorunsuz çalıştığını gördü. Hatta bu anı kanıtlamak için Facebook'tan paylaşımda bulundu:





Yaklaşık 750 metre yükseklikten yere düşen telefonun, parktaki ağacın dallarına çarparak yavaşladığı ve yere yavaşça düştüğü tahmin ediliyor. Ayrıca çimlere düştüğü için de telefonda büyük çaplı hasar meydana gelmedi. Beton gibi sert bir zemine çarpsaydı yüksek ihtimalle telefondan bir eser kalmayacaktı.



Hayatının en büyük şaşkınlıklarından birini yaşadığını açıklayan Jeannine Buck, bunun bir mucize olduğunu ifade etti.



#Jeannine Buck
#iPhone 5s
#Planör
8 yıl önce