|

Windows 10 oyun modu resmi olarak tanıtıldı

Bir süredir gelişmelerin paylaşıldığı Windows 10 oyun modu resmi olarak duyuruldu. Xbox markasının resmi YouTube kanalından yayımlanan bir video ile Windows 10 oyun modu tanıtıldı.

Yeni Şafak
15:36 - 26/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 15:37 - 26/01/2017 Perşembe
Yeni Şafak

Duyurusu yapılan Windows 10 oyun modu şimdilik sadece Insider üyeleri için açıldı. Yeni oyun modunu destekleyen oyunların sayısının çok az olmasının bu kararda etkili olduğunu söyleyebiliriz. Windows 10 oyun modunun özellikle yeni oyunların desteğini alarak bahar aylarında daha etkin kullanılması planlanıyor. Yeni oyun modu için paylaşılan video ise şu şekilde:





Oyuncular tarafından büyük merakla beklenen Windows 10 oyun modu, öncelikle GPU ve CPU üzerindeki verimliliği arttıracak. Oyun modunun temel amacı, maksimum FPS değerini ve ortalama FPS değerini iyileştirmek. Windows+G tuş kombinasyonu ile aktif edebileceğimiz bir menüden açılan oyun modu, yukarıdaki videoda da Forza Horizon 3 üzerinde gösteriliyor.



Bu arada yeni oyun modunu destekleyecek olan ilk oyunların Microsoft ve Xbox için çıkarılan oyunlar olacağını hatırlatalım.







#Windows 10
#Oyun Modu
#Microsoft
7 yıl önce