Şimdi hep birlikte Yeni Parti hunharca övülecek

Aydın Ünal
Aydın ÜnalYeni Şafak Gazete Yazarı
04:00, 27/07/2026, Pazartesi • Yeni Şafak Haber Merkezi
Şimdi hep birlikte Yeni Parti hunharca övülecek
Özgür Özel.

Türkiye’de Kemalistler, ulusalcılar, ırkçılar, siyasal Aleviciler, beyaz Türkler, FETÖ’cüler, daha başka unsurlar, kimi zaman da ulusalcı Kürtler bir araya gelerek muhalefet bloku oluşturdular. Aralarında bir uyumdan, bir insicamdan bahse-dilemez. Tek ortak yanları Erdoğan ve AK Parti düşmanlığı.

Milli irade karşısında yıllardır istediğini elde edemeyen bu blok, umutsuzluk ve hayal kırıklıkları içinde kapalı bir cemaate dönüştü. Kapalı cemaatlerde akıl kiraya verilir. Mürit düşünmez, şeyh onun yerine düşünür. Kapalı cemaatler aynı zamanda manipülasyona açıktır, ajanlar için bulunmaz nimettir.

Gezi olaylarını hatırlayalım: Sol, ayağa kalktığını, dirildiğini, devrim ateşini yaktığını, bir halk hareketiyle devrimin provasını yaptığını zannediyordu. Oysa olan, CIA-MOSSAD destekli 5-10 FETÖ’cü sosyal medya hesabının kitleyi bir sağa bir sola döndürmesi, hop oturtup hop kaldırması, saman çöpü gibi rüzgârının önünde savurmasıydı.

Deniz Baykal gönderildi ve bütün o cemaat Kemal Kılıçdaroğlu’na yönlendirildi. Beklenen gerçekleşmeyince kitleye meydanlarda “hain Kılıçdaroğlu” sloganları attırıldı, bu sefer kitle Ekrem İmamoğlu’nun peşine monte edildi.

Ahbap vakası da aynı şekilde olmadı mı? Cemaate “AFAD’a, Kızılay’a değil Ahbap’a bağış yapacaksınız” denildi, sorgusuz sualsiz denileni yaptılar.

Şimdilerde cemaatin içinden bazı cesur sorgulamalar yapılıyor. Haluk Levent konusunda çekingen, tereddütlü, kuşkulu cümleler kurdukları için nasıl linçlendiklerini itiraf edenler var.

Bugünlerde o cemaat, aynı merkezlerden, aynı kaynaklardan, Ekrem İmamoğlu güdümlü, Özgür Özel yönetimindeki Yeni Parti’ye yönlendiriliyorlar. Umut balonu tekrar şişiriliyor, hayal kırıklığı tekrar yükleniyor. Bir kez daha aykırı düşünenler, soru soranlar, tereddüt bildirenler linç ediliyor, aforoz ediliyor. Talimat geldi, şimdi hep birlikte hunharca Yeni Parti övülecek.

Oysa görünen köy kılavuz istemez. Yeni Parti’de yeni hiçbir şey yok.

Yeni Parti’nin programını incelediğinizde de yenilik göremiyorsunuz. Şahsen programda gördüğüm en devrimci vaat, “Refik Saydam Hıfzıssıhha geleneğinin canlandırılması”. Gerisi “Cumhuriyet değerleri”, “Atatürk ilkeleri”, “Altı Ok”, “İstanbul Sözleşmesi”, “Çağdaşlık”, “sosyal demokrasi” vesaire.

Programda sıkça tekrarlanan slogan ise: “Bu kara düzeni değiştireceğiz”. Neden, nasıl, neyle? Bunların cevabı yok. Tıpkı Gezi’deki gibi, tıpkı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu, Ahbap vakalarındaki gibi, sadece slogan. Altı yok. Dış politikayı, iç politikayı, ekonomiyi mevcut iktidardan daha iyi yöneteceklerine dair bir kadro, kaynak, sorun tahlili ya da somut öneri yok. Hatta iddia, hatta özgüven bile yok. Sadece slogan var: “Bu kara düzeni değiştireceğiz”.

Aynı yöntemler kullanılarak farklı bir sonuç elde edilemeyecek. Bir matematik denkleminde rakamları, işlemleri, toplama, çıkarma, bölme, çarpmayı yerinde tutarsanız sonuç aynı çıkar. CHP’deki aynı kadrolarla, aynı ruh, aynı fikir, aynı zikirle kurulan bir partinin farklılık oluşturacağını düşünmek ham hayaldir, yeni bir hayal kırıklığına, yeni bir dolandırılma macerasına yelken açmaktır.

İyi bir ana muhalefet, demokrasinin bütünleyici unsurudur. Onun için hatırlatalım: Türkiye, sosyal medyaya sığmayacak kadar büyüktür. Sosyal medyada 5-10 ajanın gazına gelenler, iktidarı denetlemek bir yana, sürekli ve sürekli dolandırılırlar.

Bu haliyle Yeni Parti eskinin aynısıdır; kapalı cemaatlerde münferit düşünmek zor ama beklentileri düşürmek Türkiye’nin, özellikle de muhalif kitlenin ruh sağlığı için faydalıdır, gereklidir.

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026