|

Yılmaz Tunç kimdir?

Yılmaz Tunç, 1 Şubat 1971 tarihinde doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun olan Tunç, yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamladı. TBMM 23., 24., 25., 26. ve 27. Dönem Bartın Milletvekilidir. TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmıştır 2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanı oldu. 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine de yeni Adalet Bakanı olarak görevlendirildi. Peki Yılmaz Tunç nereli, hangi görevlerde bulundu? İşte Yılmaz Tunç hayatı ve biyografisi.

09:07 - 4/06/2023 Pazar
Güncelleme: 09:09 - 4/06/2023 Pazar
Yeni Şafak
Yılmaz Tunç hayatı, biyografisi
Yılmaz Tunç hayatı, biyografisi

Adalet Bakanı olarak göreve başlayan Yılmaz Tunç'un kim olduğu araştırılıyor. Açıklanan yeni cumhurbaşkanlığı kabinesinde Adalet Bakanı olan Yılmaz Tunç’un kim olduğun vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında. Peki, Yılmaz Tunç kimdir, hangi görevlerde yer aldı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin yeni Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "Adaletin tecellisi, insanlarımızın temel hak ve hürriyetlerini sonuna kadar kullanabilmesi anlamında önümüzdeki süreçte çok önemli çalışmaların içerisinde olacağız." dedi.

Yılmaz Tunç kimdir?

Yılmaz Tunç, 1 Şubat 1971 tarihinde Ulus, Bartın’da doğdu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Yüksek lisansını İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Mali Hukuk Anabilim Dalında tamamlamıştır.

Serbest avukatlık, İstanbul Barosu CMK servisi çalışanlığı, Pendik Belediye Meclis Üyeliği, AK Parti Genel Merkez Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcılığı, Sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyelikleri, TBMM XXIII., XXIV., XXV., XXVI. ve XXVII. Dönem Bartın Milletvekilidir.

TBMM Adalet Komisyonu Başkanvekili olarak görev yapmıştır 2020-2022 yılları arasında Adalet Komisyonu Başkanı olmuştur. Halen AK Parti grup başkanvekilidir. Evli ve üç çocuk babasıdır.[1] 3 Haziran 2023 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı yeni kabine de yeni Adalet Bakanı [2] olarak görevlendirilmiştir.


#Yılmaz Tunç
#Yılmaz Tunç hayatı
#Yılmaz Tunç biyografisi
1 yıl önce