|

24 Ekim Pazartesi gazete manşetleri

Gazete manşetlerine haberimizden ulaşabilirsiniz. Yeni bir haftanın başlangıcında hangi gazetenin hangi manşeti attığını haberimizden öğrenebilirsiniz. İşte sizler için hazırladığımız günün gazete manşetleri...

Yeni Şafak
08:14 - 24/10/2016 Pazartesi
Güncelleme: 05:47 - 24/10/2016 Pazartesi
Diğer

Günün gazete manşetlerini sizler için hazırladık. Gündemde olan tüm gelişmeleri, yorumları ve gazetelerin manşetlerini haberimizden öğrenebilir ve hangi gazetenin hangi haberi nasıl gördüğünü öğrenebilirsiniz. İşte günün gazete manşetleri...








MİLLİYET



-- Ablukaya alınan Başika'da DAEŞ'e ilk ateş, peşmergenin yardım talebi üzerine Bağdat'ın boşaltılmasını istediği Türk üssünden açıldı.



-- Başbakan Yıldırım: AKP'de FETÖ'cü ve diğer bölücü unsurlar barınamaz. ByLock'ta bakanlar, milletvekilleri varmış. Bunlar kocaman yalan. Partimizi karıştırmak istiyorlar.



-- Sağlık Bakanlığı'nın son 1.5 yılda denetlenen 2,959 kozmetik ürününden 234'ü hakkında "güvensiz" raporu verip toplatma kararı verdiği onlarca kozmetik ürün internette satılmaya devam ediyor.



-- Türkiye'de kullanılmış oto satışları "sıfır"ları üçe katlıyor. Yıllık satış 3 milyon adeti buldu.



HÜRRİYET



-- FETÖ'yle gündeme gelen şifreli mesajlaşma programı ByLock'un patent sahibi David Keynes adlı Türk asıllı kişi Hürriyet'e konuştu: "Evet, sistemi kullananların yüzde 90'ı cemaatçiydi."



-- Son üç yılda 1 milyon dolar ve üzeri ihracat yapan firmaların bir ila beş yetkilisine yeşil pasaport verilecek.



-- Sudan ucuz kasko! Otomobiller için kasko sigortasının günlük fiyatı 2.73 liraya geriledi.



-- Zorunlu BES'te toplanacak tüm otomatik katılım kesintilerinin "merkezi fonlara" toplanması planlanıyor. Yani kabaca 8-10 milyar liralık bir fon tek bir kamu emeklilik şirketine gidecek.



SABAH



-- Cumhurbaşkanı Erdoğan Rus devlet kanalı Rossiya-1'e konuştu: Ortadoğu'da terörle mücadelede Putin'in desteğine ihtiyacım var.



-- TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop: Parlamenter sistem 140 yıldır istikrar getirmedi.



-- Devletin mal ve hizmet alımlarında 2 milyar liralık tasarruf sağlanacağını belirten Maliye Bakanı Naci Ağbal, "Örtülü ödenek harcamaları gıdım gıdım hesaplanacak" dedi.



-- Kamunun yeni yılda vatandaştan 11.1 milyar lira para cezası toplaması öngörülüyor. Gümrük vergisinden üç yılda 45 milyar lira gelir sağlanacak.



-- Elektrikle tanışmamış 660 milyon Afrikalı'ya odaklanan Aksa Enerji CEO'su Cüneyt Uygun, "Gana ve Madagaskar'a yatırım yaptık. 10 Afrika ülkesiyle daha görüşüyoruz" dedi.



HABERTÜRK



-- 15 yıl Marmara'yı inceleyen ünlü Fransız Prof. Le Pichon'dan İstanbul için son uyarı: "Ya tek ya iki deprem olacak, tek olursa büyüklük 7.6"



-- Peşmerge Başika'ya girdi. TSK, DEAŞ mevzilerini obüslerle vurdu.



-- Çanakkale 1915 Köprüsü için en önemli kriteri belirlediklerini kaydeden Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "İhale duyurusu bu ay yapılacak" dedi.



-- Venezüella Ulusal Seçim Konseyi'nin, Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun görevden alınması için muhalefetin başlattığı referandum sürecini askıya alması protestolara neden oldu.




#Gazete
#Gazeteler
#Gazete manşetleri
8 yıl önce