|

ABD’nin planları bozuldu

ABD’nin, “Suriye’nin kuzeyinde “enerji” ve “terör” koridoru kurup konvansiyonel bir orduya dönüştürmeyi istediği PKK/PYD ile Türkiye’nin üzerinde kalıcı bir tehdit oluşturma” hayali yarım kaldı. ABD’nin hesapları önce Fırat Kalkanı ve ardından gelen Zeytin Dalı Harekatı ile bozuldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 03:01 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
ABD'nin PKK/PYD ile Türkiye’nin üzerinde kalıcı bir tehdit oluşturma” hayali yarım kaldı.
ABD'nin PKK/PYD ile Türkiye’nin üzerinde kalıcı bir tehdit oluşturma” hayali yarım kaldı.

ABD, PKK/PYD’te silah ve para yağdırırken şunları amaçlıyor: “ABD, Suriye’nin kuzeyinde Akdeniz’e ulaşacak bir enerji/ terör koridoru açmak. Terör örgütü PYD/PKK’yı konvansiyonel bir orduya dönüştürerek bir terör devleti kurmak. Türkiye üzerinden kalıcı bir tehdit üretmek. İran’ın etki alanını daraltmak ve bölgeyi küçük parçacıklara bölerek İsrail’in de güvenliğini artırmak.”

İKİ HAREKAT DARBE İNDİRDİ

Ancak ABD’nin bu planları Türkiye tarafından bozuldu. TSK’nın Türkiye destekli ÖSO ile birlikte gerçekleştirdiği Fırat Kalkan Harekatı, ABD’nin “terör-enerji koridoru” planlarını boşa çıkardı. Azez-Cerablus-El Bab hattındaki 2 bin kilometrekarelik alan terör örgütlerinden temizlendi. Türkiye’nin ikinci harekatı olan Zeytin Dalı ile de bu planlar tamamen çökertildi. ABD, Türkiye’nin tüm uyarılarına rağmen PKK/PYD’ye desteğini kesmemesi bölgesel planlarının bozulmasına ve yaptığı terör yatırımlarının boşa çıkmasına karşı çıkmasına bağlanıyor.

  • ABD teröristi ‘general’ yaptı
  • DEAŞ’la mücadele yalanıyla terör örgütü PKK/YPG’yi meşrulaştırmaya çalışan ABD, şimdi de teröristlere ‘general’ diye hitap etmeye başladı. Afrin harekatı ile ilgili bir soruyu ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Albay Rob Manning, Zeytin Dalı Harekatı’nın “dikkatleri dağıttığı” şeklindeki değerlendirmesini yineledi. “Operasyonların durması bizim oradaki öncelikli görevimiz konusunda uzun vadede odağımızı değiştirmeyecektir.” ifadelerini kullanan Manning, “General Mazlum” olarak tanımladığı PKK’lı terörist Cemil Mazlum ile SDG’yi destekleyeceklerini söyledi.

#Afrin
#ABD
#PKK
6 yıl önce