|

Avustralya'da Trump gerginliği

Avustralya'nın Melbourne kentinde, ABD başkanlık seçimlerini kazanan Donald Trump'ın zaferini kutlamak isteyenler ile Trump karşıtları aynı yerde gösteri düzenledi.

Yeni Şafak
17:36 - 20/11/2016 Pazar
Güncelleme: 17:38 - 20/11/2016 Pazar
Diğer

Victoria Eyalet Parlamentosu önünde, yoğun güvenlik tedbirleri altında Trump karşıtı ve destekçileri, karşılıklı gösteri yaptı.



Daha önceki gösterilerde çıkan olayları dikkate alan güvenlik birimleri, grupların birbirine yaklaşmasına izin vermedi.



Milliyet'in haberine göre, Trump destekçilerinden bir gösterici, haber takibi yapan ulusal haber ajansı AAP'nin fotoğrafçısı Julian Smith'e saldırdı. Fotoğraf makinası gözündeyken darbe alan Smith'in alnında kesik oluşurken, saldırgan polis tarafından gözaltına alındı.



"Irkçılık ve Faşizme Karşı Mücadele" adlı grubun organize ettiği Trump karşıtı gösteriye yüzlerce kişi katılırken, Trump yanlılarının sayısı yaklaşık 30 olarak gözlemlendi.



"Mülteciler hoş geldiniz, faşistlere hayır" sloganları atan Trump destekçileri, Melbourne'de ırkçılığa geçit vermeyeceklerini bildirdi.



Faşizme Karşı Mücadele basın sözcüsü Debbie Brennan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Bugün Melbourne için çok önemli bir gün. Donald Trump'un seçilmesini kutlamaya kalkan Neo Nazilere karşı yürümeye geldik. Trump'un buradaki versiyonu One Nation partisi, parçalanmış, küçük, ırkçı grupları büyüterek cesaretlendirmeye çalışıyor. Engel olunmazsa tehlikeli, şiddetli bir faşist harekete dönüşebilirler." ifadelerini kullandı.



Yaklaşık 4 saat süren gösteriler, Melbourne kent merkezinde yapılan yürüyüşün ardından sona erdi.


#Trump
#Avustralya
#ABD
#Taraftarlar
7 yıl önce