|

Çifte mevzi ABD aklı

Afrin’de suni bir Kandil inşa eden ABD-Batı destekli PKK/PYD, Mehmetçik ve ÖSO’nun operasyonlarına ‘çifte mevzi’ taktiğiyle hazırlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 04:09 - 14/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Mevziler, Zeytin Dalı başladığında Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk hedefi oldu.
Mevziler, Zeytin Dalı başladığında Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk hedefi oldu.

Çimentoyu Suriye’nin Münbiç-Sunaym’daki Fransız fabrikasından alan terör örgütü, Afrin’deki mevzilerini her biri 90 santimetre kalınlığında iki katlı olarak inşa etti. Askeri kaynakların, “Bunu terör örgütü yapmış olamaz. Tam bir mühendislik eseri” diye değerlendirdiği mevziler, Zeytin Dalı başladığında Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk hedefi oldu.

O PLAN İŞE YARAMADI

Cephede iki katlı yapılar inşa eden teröristler, ilk kat vurulduğunda ikinci katı kullanmayı planlıyordu. Güvenlik güçlerinin kararlılığı, ABD destekli hain örgütün bu planını da boşa çıkardı. Her fırsatta sivillerin ve çocukların arkasına saklanan, havan yüklü araçlarla da mobilize saldırılar düzenleyen teröristler, inşa ettikleri tüneller sayesinde operasyon bölgesinden hızla kaçma imkanı buluyor. PKK’dan temizlenen bölgelerde beton duvarlı tüneller en ince detayına kadar aranıyor. Özellikle Afrin merkeze doğru ilerleyen yollarda daha fazla tünelle karşılaşma riskine karşı planlamalar da detaylı yapılıyor.

#ABD
#Afrin
#PKK
6 yıl önce