|

Dünya basını Afrin Harekatını böyle gördü

Türkiye'nin Afrin'de başlattığı 'Zeytin Dalı Operasyonu'na dünya basını geniş yer verdi. Pek çok basın ve yayın organı, harekatı sayfasına taşıdı.

Yeni Şafak
12:00 - 21/01/2018 Pazar
Güncelleme: 12:01 - 21/01/2018 Pazar
Diğer
Zeytin Dalı Harekatı, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.
Zeytin Dalı Harekatı, dünya basınında büyük yankı uyandırdı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) 'Zeytin Dalı Operasyonu' bölgede olduğu kadar dünyada da geniş yer buluyor. Dünya basını harekata oldukça ilgi gösteriyor.

The Guardian Gazetesi, "Türkiye, Suriye'nin kuzeyindeki YPG'nin kontrolünde olan Afrin'i bombalıyor" başlığıyla paylaştı.


'Türk savaş uçakları saldırıyor' diyen BBC, Suriye'nin kuzeyinde yeni bir cephe açıldığını belirterek, Afrin operasyonunu manşetten verdi.


Haberi manşetten okuyucularına aktaran Al Jazeera English, 'Afrin harekatı başladı, Türk jetleri YPG mevzilerini vuruyor' başlığını kullandı.


Independent Gazetesi, Başbakan Binali Yıldırım'ın Bilecik'te yaptığı konuşmasına da yer vererek, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'in bölgedeki teröristlerden arındırmaya çalıştığına değindi.

Gökyüzüne yükselen duman fotoğrafını ilk sayfasından veren CNN International, 'Türk jetleri vuruyor, askeri harekat başladı' başlığıyla okuyucularının karşısına çıktı.


Time Dergisi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kütahya'da yaptığı açıklamalara yer vererek, Afrin'deki operasyonu Türk jetlerinin bölgeyi vurmaya başlaması yönünde duyurdu.

Amerikan Washington Post gazetesi ise, Afrin operasyonu haberini 'Türkiye, ABD'nin desteklediği YPG militanlarına karşı hava saldırısı başlattı' diyerek verdi.

Alman basını nasıl gördü?

Afrin Harekatın'ın başlamasının ardından operasyon Alman basınına da yansıdı.

Die Welt gazetesi "Türkiye'nin Suriye'ye gerçekleştiği kara harekatı 'fiile' başlamıştır" başlığıyla verdiği haberde Erdoğan'ın Türk panzerleri ve ağır silahlarının yer aldığı ve Kürt yerleşim bölgesi Afrin'e yapılan operasyonu başlattığı yazıldı.


Zeit gazetesi ise PKK'nın Suriye uzantısı YPG ve PYD'ye karşı sınır güvenliği için başlatılan harekatı "Erdoğan Suriye Kürtlerine karşı kara harekatı başlattı" başlığıyla verdi. Haberde "Türkiye Suriyeli kürt milis grubu YPG'ye karşı kara harekatı başlattı." denildi.

Deutsche Welle ise "Erdoğan: Kara harekatı 'fiilen' başlamıştır" başlığıyla operasyona ilişkin bir haber geçti. Haberde Türk ağır silahlarının günlerdir Suriye'nin kuzeyindeki Kürt milis grubu YPG'ye ateş etmekte olduğuna dikkat çekildi ve "Şimdi aynı zamanda kara birlikleri de Afrin yerleşim bölgesine giriyor." ifadeleri kullanıldı.

Almanya'nın en çok okunan gazetelerinden biri olan Frankfurter Allgemeine Zeitung ise "Operasyon Zeytindalı" üst başlığıyla verdiği haberini "Türkiye Kürtlere karşı askeri harekat başlattı" başlığıyla verdi.


#Afrin
#Harekat
#Basın
6 yıl önce