|

Suriye'ye yardım ediyoruz ve edeceğiz

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Suriye'nin Libya'ya benzememesi için Rusya’nın Suriye'ye destek sağlayacağını söyledi. Lavrov; istenilirse uluslararası hukuk ve kendi yasal mevzuatları çerçevesinde Suriye'ye yardım için ek adımlar atacaklarını belirtti.

Yeni Şafak
12:13 - 11/09/2015 Friday
Güncelleme: 09:18 - 11/09/2015 Friday
DHA

Moskova'da basın toplantısı düzenleyen Lavrov, "Biz Suriye hükümetine yardım ediyorduk, etmeye de devam edeceğiz. Suriye'nin Libya'ya dönüşmemesi için ülkeyi desteklemeliyiz. Biz Irak ve diğer bölgelere de silah gönderiyoruz. Rusya'dan giden uzmanlar Suriye'de bizim askeri ekipmanların tanıtımında yardımcı oluyorlar. Eğer terörle mücadele konusunda Suriye hükümeti tarafından bizim tarafımıza yardım isteği iletilirse o zaman biz uluslararası yükümlülükler, uluslararası hukuk ve kendi yasal mevzuatlarımız çerçevesinde Suriye'ye yardım için ek adımlar atacağız" dedi.



Lavrov, IŞİD'le mücadele konusunda koalisyondan uzak durduğu gerekçesiyle Moskova'nın sıçlanmaması gerektiğini belirterek, bu konuda ABD'nin başkanlık ettiği koalisyonun kullandığı metotlara bakılmasını önerdi.



ABD tarafından Beşar Esat ile ilgili yapılan açıklamayı da yorumlayan Lavrov, "ABD, Moskova'nın Suriye Başkanı Beşar Esad'ın rejimini desteklediğini bunun da IŞİD 'i güçlendirdiğini iddia ediyor. Bu gibi açıklamalar, 'mantığı tersine döndürerek teröristleri istenmeyen rejimlere karşı mücadelede kullananları şımartmak için ' yapılıyor" dedi.

#Rusya
#Sergey Lavrov
#Libya
#Suriye
9 years ago