|

100 yıllık şirkete talip

Elvan Grubu’nda, 100 yıllık geçmişe sahip Avrupa menşeli bir çikolata firmasının satın alınması için çalışmalara başlanıldı. Şirket stratejilerinde küresel markalaşmaya büyük önem verdiklerini belirten Elvan Grubu Başkanı Hidayet Kadiroğlu, satın almanın kendilerine büyük tecrübe katacağını söyledi.

Yeni Şafak
04:00 - 7/12/2015 الإثنين
Güncelleme: 22:41 - 6/12/2015 الأحد
Yeni Şafak

Ülker'in çikolata ve bisküvi grubunda dünya çapında ses getiren satın almalarından sonra bir Türk gıda şirketi daha yurtdışında satın almaya hazırlanıyor. Şekerleme sektöründe hizmet veren Elvan Grubu'nun Başkanı Hidayet Kadiroğlu, 100 yıllık geçmişi bulunan Avrupalı bir çikolata şirketini bünyelerine katmak için çalıştıklarını açıkladı. Ülker'in yurtdışı satın almalarını çok değerli bulduklarını da ifade eden Kadiroğlu, küresel markalaşma stratejileri doğrultusunda kendilerinin de satın almalar üzerinde çalıştıklarının bilgisini verdi. Kadiroğlu, “Avrupa'da bugün sıkıntı yaşayan ama geçmişi 100 yıllık olan markalar var. Bize tecrübe katacağı için böyle bir markanın satın alınması üzerine çalışıyoruz. Bu firma daha çok çikolata ağırlıklı üretim yapıyor” diye konuştu. Eskişehir'deki Elvan fabrikasının basın mensuplarına tanıtıldığı toplantıda konuşan Kadiroğlu, yurtiçinde ise şirket satın alma düşüncelerinin bulunmadığını belirtti.



YENİ MARKA YÜZÜ BATMAN VE SUPERMAN


Turquality programı ile lisanslı ürün dünyasına adım attıklarını belirten Hidayet Kadiroğlu, bunun en önemli örneğini 2016'da sinemalarda yayınlanacak 'Batman ve Superman: Adaletin Danışmanı' filmiyle yapacaklarını söyledi. Kadiroğlu, bu filmdeki başrol karakterlerinin kendi ürünlerinde bir yıllık kullanım hakkını Warner Bros. Consumer Products Inc. firmasından aldıklarını kaydetti. Warner Bros. firmasının Eskişehir'e gelip tesisleri gezdikten sonra söz konusu lisans hakkını verdiklerine dikkat çeken Kadiroğlu, dünyaca ünlü karakterlerin Çin'deki unlu mamuller hakkının da kendilerinde olduğunu belirtti.



HOLLYWOOD'LA MARKALAŞACAK


2023 şirket hedefleri doğrultusunda ihracatlarının kilogram değerini artırmayı hedeflediklerini belirten Kadiroğlu, Ar-Ge merkezlerinde geliştirdikleri yeni ürünlerinin yanında lisans hakkını aldıkları dünyaca ünlü film karakterleriyle birlikte yurtdışı dağıtıcılardan yoğun talep aldıklarını vurguladı. Ürünlerini küresel ölçekte markalar haline getirmek istediklerini vurgulayan Kadiroğlu, sıradaki hedeflerinin de yine Hollywood yapımı filmlere ürün yerleştirme uygulamasıyla girmek olduğunu anlattı. Kadiroğlu, bunu da 2016 yılı sonrasında vizyona girecek bazı filmlerde yapabileceklerinin sinyalini verdi.



TALEBİ KARŞILAMAK İÇİN EK TESİS SIRADA


Eskişehir'deki tesislerini 5 yıl içinde 25 bin metrekareden 80 bin metrekareye çıkararak hem iç hem de dış pazarın taleplerini karşılamaya çalıştıklarını ifade eden Kadiroğlu, şu an 700 bin adet kruvasan üreten fabrikadaki tesislerine 2016 sonuna doğru 5 milyon avroluk ek bir tesis daha ekleyip kapasiteyi ikiye katlayacaklarını açıkladı. Kadiroğlu ayrıca, “İkinci tesisimiz faaliyete girince ev dışı dondurulmuş kruvasan üretimini de piyasaya sunacağız. Özellikle Avrupa'da bu tür ürünlere yoğun talep olduğunu gözlemledik” değerlendirmesinde bulundu.



5 yılda sıfırdan bir çalışma çıktı


Elvan'ın dünyanın en büyük şekerleme firmalarını sıralayan 'Candy Industry Global 100' listesine girebilen 3 Türk firmasından birisi olduğuna dikkat çeken Elvan Grubu CEO'su Özmen Genç ise şirket hedeflerinden bahsederek, “2023'teki hedefimiz 1 milyar dolar ciro. İddiamız da dünya çapında oyuncu olmak” ifadelerini kullandı. Unlu mamul sektöründeki en yeni teknolojiye sahip fabrikalardan birini geliştirdiklerini belirten Elvan Eskişehir Genel Müdürü Nevzat Çelik de, beş yıl önce sıfırdan aldıkları tesisi şu anda 1000 çalışan ve günlük 200 ton üretime ulaştırdıklarını söyledi.





Kruvasan ailesini ilklerle büyüttü


Türk gıda sektöründe ilk Ar-Ge merkezini kuran Elvan Grubu, dünyada bir ilk olarak ambalajda baharatlı ve zeytinyağlı kruvasan üretti. Şirketten verilen bilgilere göre, kekik ve fesleğenle zenginleştirilen kruvasan üretiminde gerçek zeytinyağı kullanıldı. Yine şirket açıklamasına göre, 6 ay raf ömrü olan zeytinyağlı kruvasan, Elvan Ar-Ge Merkezi'nde geliştirilen özel maya sayesinde son kullanma tahinine kadar özel kıvamını ve lezzetini koruyor. Elvan, pizza çeşnili ve baharatlı kruvasan da üreterek, böylece sadece dolgulu-tatlı kruvasan yemek istemeyenlere de hitap ediyor.



Grubun dikkat çeken projeleri


* Sektöründeki ilk Ar-Ge merkezini İstanbul'a kurdu (2012)


* Elvan Zeka Kulübü ile sosyal sorumluluk alanında zeka üzerine ilk çalışmayı yapan şirket oldu ve Afrika'da ilk zeka atölyesini açtı (2013)


* Tek hat üzerine dünyadaki en büyük kruvasan tesisini Eskişehir'e kurdu (2014)


* Türkiye'de ambalajlı ilk waffle tesisini Sakarya'ya kurdu (2015)





#Elvan Grubu
#Turquality programı
#Hidayet Kadiroğlu
#Ar-Ge
٪d سنوات قبل