|

13,5 milyar doları Türk CEO yönetecek

Türkiye'de bir çok yatırımı olan 13,5 milyar dolarlık özel sermaye fonu yöneticisi Abraaj operasyonel etkinlik ile sürdürülebilir büyümeyi sağlamak için yeniden yapılanmaya giderek ikiye bölünecek. Yatırımlara ara veren şirketin başına getirilecek iki CEO'dan biri ise Türk olacak.

Yeni Şafak
15:49 - 23/02/2018 Cuma
Güncelleme: 16:11 - 23/02/2018 Cuma
Reuters
Yeniden yapılandırma ile ikiye bölünecek olan 13,5 milyar dolarlık fon yöneticisi Abraj'ın başına Türk CEO Selçuk Yorgancıoğlu getirildi.
Yeniden yapılandırma ile ikiye bölünecek olan 13,5 milyar dolarlık fon yöneticisi Abraj'ın başına Türk CEO Selçuk Yorgancıoğlu getirildi.

Abraaj tarafından yapılan yazılı açılamada, yapılandırma kapsamında şirketin Abraaj Investment Management Limited (AIML) ve Abraaj Holdings olarak ikiye ayrılacağı belirtildi.

5 BÖLGEDE YATIRIMLARI VAR

AIML Abraaj'ın tüm fonlarını yönetecek. Fonların Asya, Afrika, Ortadoğu, Türkiye ve Latin Amerika'da yatırımları bulunuyor.

TÜRK YÖNETİCİ EŞ BAŞKAN OLDU

Yeniden yapılanma kapsamında Türkiye'den sorumlu ortak Selçuk Yorgancıoğlu AIML'de fon yönetimi stratejisinden sorumlu eş başkanlık görevine getirildi.

YATIRIMLARA ARA VERİLDİ

Yapılanma kapsamında AIML'nin kurumsal yönetim süreçlerini oturtmak için danışmanlar görevlendirildiği ifade edilen açıklamada bu süreç sona erene kadar "yatırıma yönlendirme"nin askıya alındığı belirtilerek, "Bu durum Abraaj'ın yatırım ekiplerinin bulundukları piyasalarda yatırım fırsatları bulma ve yatırım görüşmeleri yürütme ivmesini hiçbir şekilde yavaşlatmıyor" denildi.

BİRİ TÜRK İKİ CEO OLACAK

Açıklamada AIML'nin iki eşbaşkanı olacağı, Abraaj'ın kurucusu Arif Naqvi'nin bu görevleri Yorgancıoğlu ve Omar Lodhi'ye devrettiği ve kendisinin AIML'nin yatırım komitesinde icracı olmayan üye olacağı ifade edildi.

Yorgancıoğlu bundan önce Abraaj'ın Türkiye'deki faaliyetleri, Lodhi ise Asya'daki faaliyetlerinden sorumlu ortaklarıydı.
#Abraaj
#AIML
#Selçuk Yorgancıoğlu
#Abraaj Investment Management Limited
#Abraaj Holdings
#Omar Lodhi
6 yıl önce