|

18 bin sağlık personeli alınıyor

24 Haziran Erken Genel Seçimleri öncesinde tüm sağlık personelinin gözü kulağı 9 bin atamadan sonra yeni bir atama yapılıp yapılmayacağı konusundaydı. Sonunda konunun yetkilisi Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, konuya ilişkin bir açıklama yaptı ve 18 bin sağlık personeli alınacağını bildirdi.

Yeni Şafak
09:21 - 4/06/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:28 - 4/06/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.
Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Binlerce doktor, ebe, hemşire, sağlık teknikeri, acil tıp teknisyeni 2018 yılı içerisinde yapılacak sağlık personeli alımının ikinci aşamasını bekliyor. İlk aşamada 9 bin sağlık personeli atanmıştı.

Ülkemizin en önemli kamu kurumlarından olan ve her sene yüklü alımlar ile gündeme gelen Sağlık Bakanlığının bilindiği üzere bu sene toplam 57 bin memur alımı yapacağı kamuoyuna daha önce yapılan açıklamalar ile öğrenilmişti.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan personel alımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanı Demircan, 18 bin sağlık personeli alımı ilanının kısa süre içerisinde ÖSYM Başkanlığı tarafından yayınlanacağını açıklamıştı.

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan'ın, ''Hastanelerin taleplerine göre kadroların dağılımını belirledik. Maliye Bakanlığı'ndan onay çıktı. Şimdi Devlet Personel Başkanlığı'nda. Daha sonra ÖSYM tarafından KPSS Merkezi alım ile kılavuz yayınlanacak. İnşallah seçimlerden önce yetiştireceğiz. Hastanelerin ihtiyaçlarına göre kadro dağılımına ağırlık verdik.'' şeklindeki açıklamasının ardından yüreklere su serpilmiş ve atama heyecanı başlamıştı.

Son olarak Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirmeyle ortaöğretim, ön lisans ve lisans düzeyinde toplam 18 bin sözleşmeli sağlık personeli alınacak. Bunların ilanı önümüzdeki perşembe günü (31 Mayıs 2018) ÖSYM tarafından yapılacak" demişti.

#Sağlık personeli
#Personel alımı
#Ahmet Demircan
6 yıl önce