2 ürün için soruşturma

Yeni Şafak
09:51, 07/09/2018, CumaG: Güncelleme: 09:52, 07/09/2018, Cuma
AA
2 ürün için soruşturma
İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ yürürlükte.

Ticaret Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği sonrasında iki ürünün ithalatına yönelik soruşturma başlatıldı.


Sentetik filament ipliklerinden dokunmuş mensucat ile sentetik veya suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithaline ilişkin damping önlemlerinin etkisiz kılındığına yönelik iddialar üzerine soruşturma açıldı.

Ticaret Bakanlığının İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, Kore Cumhuriyeti (Güney Kore), Çin Halk Cumhuriyeti, Tayland, Malezya, Çin Tayvanı, Filipinler ve Bulgaristan menşeli sentetik filament ipliklerinden dokunmuş mensucat ile Çin Halk Cumhuriyeti, Bulgaristan ve Polonya menşeli suni devamsız liflerden dokunmuş mensucat ithalatında uygulanan dampinge karşı önlemlerin, söz konusu ürünlerin Yunanistan üzerinden ithaliyle etkisiz kılındığı iddiasıyla bakanlığa başvuruda bulunuldu.

Yapılan değerlendirmelerde, ürünlerin genel ithalatında son dönemde düşüş görülürken, Yunanistan menşeli ürünün ithalatında artış belirlendi.
İncelemeler neticesinde bu ülkeden ithalat gerçekleştiren firmaların mevcut dampinge karşı önlemleri etkisiz kıldığı yönünde bulgulara ulaşıldı.

Bunun üzerine Yunanistan menşeli/çıkışlı söz konusu ürünler için önlemlerin etkisiz kılınmasına karşı soruşturma açılmasına karar verildi.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026