|

8 milyon kadının 100 bini girişimci

Girişimcilik yoluyla kadının güçlenmesini hedefleyen Türkiye Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER) Zorlu Holding tarafından tahsis edilen yeni ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/10/2016 Cuma
Güncelleme: 22:20 - 27/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Burada konuşan Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye'de her 4 kadından birinin çalıştığını ifade ederek, “Maalesef üreten değil tüketen kadın oranımız fazla” dedi. Zorlu ayrıca, girişimcilikte hırsın önemli olduğunu, ancak hiçbir zaman aklın önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.



FARKLI PROJELERE İMZA ATMA ZAMANI


KAGİDER Yönetim Kurulu Başkanı Sanem Oktar ise, dernek olarak tüketen değil üreten kadınları teşvik ettiklerini belirterek, “Türkiye'de 8 milyon kadın çalışan var ve bunların sadece 100 bin kadarı girişimci. Bu rakamın daha çok büyüyeceğini ve bu konuda gelişeceğimizi düşünüyoruz” ifadelerini kullandı. Yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ettiklerini de ifade eden Oktar, “KAGİDER kurulduğu günden bu yana ulusal ve uluslararası düzeyde temsil edildi. Artık çok daha farklı projelere imza atma zamanı” diye konuştu.



KATKIDA BULUNDUYSAK MUTLU OLURUZ


Nazif Zorlu, başarı hikâyesine ilişkin detaylarıda paylaştı. Kadınları girişimciliğe özendirdiği için KAGİDER'e teşekkür eden Zorlu, “Biz de Zorlu Grubu olarak buna katkıda bulunduysak mutlu oluruz” dedi. Girişimcinin gerçekten de girişimci bir kişiliğe sahip olması gerektiğini belirten Nazif Zorlu, “Ben bu konuda şanslı insanlardan biriyim. Çünkü doğduğum ve büyüdüğüm ortam öyleydi. KOBİ tezgâhları arasında yetiştim. O yıllarda her evin bir odasında dokuma tezgâhları olurdu. Annem de bir girişimciydi ve beni de öyle yetiştirdi” şeklinde konuştu.


#Zorlu Holding
#Kadın Girişimciler Derneği
8 yıl önce