|

ABD'deki iddialara VakıfBank'tan açıklama

ABD'deki davanın hedefi haline gelen Türk bankalarından peş peşe açıklamalar geldi. Halkbank, Aktifbank ve Ziraat Bankası'nın ardından son açıklama VakıfBank'tan geldi.

Yeni Şafak
11:57 - 1/12/2017 Cuma
Güncelleme: 12:12 - 1/12/2017 Cuma
Yeni Şafak
Vakıfbank
Vakıfbank

VakıfBank tarafından yapılan yazılı açıklamada ''ABD'de görülen söz konusu davada bahsi geçen süreçlerin hiçbir yerinde VakıfBank'ın hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ilgisi ve dahli olmamıştır'' denildi.

VakıfBank'tan yapılan açıklama şöyle;

ABD'de görülen davaya ilişkin, "Ulusal ve uluslararası bankacılık çevrelerinde yıllardır net bir şekilde bilindiği üzere bankamızın ABD'de görülen söz konusu davada bahsi geçen süreçlerin hiçbir yerinde, hiçbir zaman ve hiçbir şekilde ilgisi ve dahli olmamıştır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, VakıfBank'ın her zaman gerek yasalara ve ilgili mevzuata gerekse uluslararası düzenlemelere ve kurallara uygun hareket ettiği ifade edilerek, bankanın, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da aynı özen ve titizlikle davranmaya devam edeceği kaydedildi.

KURALLARA UYDUK

Halkbank'tan dün KAP'a yapılan açıklamada; Halkbank'ın tüm iş ve işlemlerde kurallara uyduğunun altı çizilirken, "Bazı yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarının yayınlarında ABD'de görülmekte olan davada ileri sürülen iddialarla Bankamızı da olumsuz ve haksız bir şekilde ilişkilendirmek ve dava konusu olan yaptırım kararlarına Bankamızın aykırı hareket ettiğine dair bir algı oluşturmak suretiyle kamuoyunu, müşterilerimizi ve yatırımcılarımızı yanıltıcı nitelikte haberler yaptıkları görülmektedir.'' denildi.

İDDİALAR MESNETSİZ

Halkbank'ın ardından dün bir açıklama da Aktif Bank'tan geldi. Aktif Bank'tan yapılan açıklamada,

iddiaların mesnetsiz olduğuna vurgu yapılırken, bugüne kadar ABD ve diğer uluslararası yaptırımların ihlal edilmesine yönelik herhangi bir işlemin de gerçekleştirilmediği belirtildi.

O İFADELERİ YALANLADI

Ziraat Bankası yetkilisi, Ziraat Bankası'nın Türk ve İran uyruklu altın taciri Reza Zarrab'ın ABD'de görülen mahkemede jüri üyelerine verdiği ifadede bankanın adının geçtiği sözlerini yalanladı.

Reuters'a bilgi veren banka yetkilisi, "Ziraat Bankası uluslararası regülasyonlara uyan bir bankadır" dedi.


#halkbank
#vakıfbank
#aktif bank
#ziraat bankası
#banka
#zarrab
6 yıl önce