|

Adana’nın meşhur tatlısı ABD yolunda

Yabancı turistlerin bir numaralı gözdesi olan Anadolu lezzetleri dünyanın dört bir yanına da dağılmaya devam ediyor. Adana’nın meşhur kaymaklı kadayıf tatlısı da bu yolculuktaki yerini almak ve ABD’de satışa çıkmak için geri sayıma başladı.

11:51 - 20/01/2022 Perşembe
Güncelleme: 11:54 - 31/01/2022 Pazartesi
Yeni Şafak
Foto/arşiv
Foto/arşiv

Türkiye hemen her dönemde yabancı turistlerin uğrak noktalarından biri oldu. Ancak özellikle son 10 yılda atılan adımlar neticesinde ‘gastronomi turizmi’ de çok daha fazla öne çıkmaya başladı.

Bu hamlelerin ardından Anadolu mutfağında yer alan tatlar ülkemize gelen turistlerin en önemli meraklarından biri oldu. Kebabından peynirine baklavasından lokumuna kadar birbirinden farklı çok sayıda ürün bu süre zarfında hem tescillendi hem de ülkelerine dönen turistlerin yanlarında mutlaka götürmek istediği tatlar oldu.

Türkiye’nin dört bir yanına açıldı

Akdeniz’in en önemli merkezlerinden biri olan Adana da turistlerin yeme-içme kültüründen en çok faydalanan kentlerden biri... Kebap, şalgam, şırdan, mumbar gibi tatların ardından kentin son dönemlerde en çok öne çıkan tatlarından biri de kaymaklı kadayıf.

Adana başta olmak üzere İstanbul’dan Ankara’ya, İzmir’den Antalya’ya kadar 10’un üzerinde şehirde yer alan Doğan Kaymaklı Kadayıf’ın yeni hedefi ABD pazarına açılmak.

Şirketin Genel Müdürü Yunus Adamak, 46 yıl önce çıktıkları bu yolda temkinli ancak çok sağlam adımlarla ilerlediklerini belirterek, ilk etapta kurumsallaşmaya odaklandıklarını ve bu süreç tamamlandıktan sonra şubeleşmeye başladıklarını söyledi.

ABD için görüşmeler sürüyor

Türkiye’de özellikle İstanbul’da açtıkları şubenin ardından uluslararası yatırımcıların dikkatlerini çekmeye başladıkları bilgisini paylaşan Adamak, Adana’nın meşhur kaymaklı kadayıfının yakın bir gelecekte ABD’de satışa çıkabileceğini anlattı.

Bir süredir Avrupa ve Ortadoğu pazarından isimlerle de görüştüklerinin altını çizen Yunus Adamak, “ABD’de çok farklı kültürlerden insanlar bir arada. Biz bunu çok önemi bir zenginlik olarak görüyoruz. Ayrıca ABD’lilerin süt ve süt ürünlerine ilgisi malum. ABD için yaptığımız görüşmelerin ilk turu gayet olumlu bir havada geçti. Paketlenmiş olarak mı piyasa gireceğiz yoksa şube olarak ABD’de işletme mi açacağımız konusunda fikir alışverişimiz devam ediyor.

Bir aksilik olmazsa önümüzdeki süreçte Adanalı bir tatlıcının ABD’de önemli başarıla imza attığını duyabiliriz.” şeklinde konuştu.

#Adana
#Yunus Adamak
#Tatlı
2 yıl önce