|

Binlerce memuru ilgilendiren haber

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalışan 30 bin sivil memur için bugün yeni bir dönem başladı. Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre bugün itibariyle sivil kadın memurlar başörtüsüyle, erkek sivil memurlar ise kirli sakalla görevini yapabilecek.

Yeni Şafak ve
12:00 - 11/11/2016 Cuma
Güncelleme: 09:24 - 11/11/2016 Cuma
Yeni Şafak

Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve kıyafetine Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe konuldu. Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayınlanan karara göre Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında görev yapan sivil memurlar da 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında çalışan personelin tabi olduğu kılık kıyafet yönetmeliğine dahil edildi. Yani 1982 yılında çıkarılan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6.maddesi değiştirildi.



Buna göre, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan yönetmelik değişikliğiyle Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığında çalışan 30 bin sivil memurdan; kadınlar işe başörtüsüyle; erkekler ise kirli sakalla gidebilecek. Erkekler için ayrıca yazları da zorunlu olan 'kravat' takma kuralı kaldırıldı.



RESMİ GAZETE'DE YAPILAN AÇIKLAMA


Yayımlanan kararda, "16/7/1982 tarihli ve 8/5105 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmeliğin 6'ncı maddesinin birinci fıkrasında yer alan "Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapanlar" ibaresi "Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görev yapan subay, sçzleşmeli subay, yedek subay, astsubay, sözleşmeli astsubay, uzman erbaş, uzman jandarma, sözleşmeli erbaş ve er ile erbaş ve erler" şeklinde değiştirilmiştir. Bu yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer. Bu yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür" diye yazıldı.




"YASAK KALKTI"


Sivil Memurlar Sendikası, konuyla ilgili olarak, "TSK'da görev yapan sivil memurların yetkili sendikası olan SİME-SEN'in mağdur olan üyeleri adına gündeme getirdiği, “isteyen sivil bayan memurların başörtülü çalışabilmelerine” yönelik düzenleme gerçekleşti, yasak kalktı. Bilindiği üzere Kılık Kıyafet Yönetmeliği tüm kamu personelinin tabi olduğu çerçeve bir yönetmelik. Kamu kurumlarında çalışan tüm personel bu yönetmelik hükmüne tabidir. Ancak 4 grup personel, bu yönetmelik hükümlerine tabi değildi. Kendi kurumsal yönetmeliğinde yer alan hükümlere tabiydi. Bu çerçeve genel yönetmeliğe tabi olmayan 4 grup personel emniyet hizmetleri sınıfına mensup olanlar, hakimler, savcılar ve TSK'da görev yapanlar şeklinde idi. Bugün yapılan düzenleme ile “TSK'da görev yapan” ibaresi askeri personelle sınırlandırılmış oldu. Yani TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda görevli sivil memurlar kendi kurumsal yönetmeliğe değil, çerçeve yönetmeliğe dahil oldular" açıklamasını yaptı.



SİME- SEN, üyelerinin yaşadığı sıkıntıları Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne de taşıdıklarını söyleyerek, "İnsan hak ve Özgürlükleri ve Anayasa'nın eşitlik ilkeleri kapsamında üyelerimizden gelen bu talebin kamu ve hukuk önünde de ısrarla takipçisi olarak, başörtülü olarak çalışmak isteyen üyelerimiz adına da bir kazanıma imza atmış olduk" dediler.


#Türk Silahlı Kuvvetleri
#Sivil memur
#Kılık kıyafet yönetmeliği
#Resmi Gazete
#Sivil çalışan
#Memur
#TSK
#Sivil Memurlar Sendikası
7 yıl önce