|

Booking.com'dan Türkiye açıklaması

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından açılan davada Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilen online rezervasyon portalı Booking.com'dan yeni bir açıklama geldi. Şirket yetkilileri karara itiraz edeceklerini açıkladı.

Yeni Şafak
10:20 - 4/04/2017 Salı
Güncelleme: 10:25 - 4/04/2017 Salı
Diğer
Booking.com, karara itiraz edeceğini açıkladı.
Booking.com, karara itiraz edeceğini açıkladı.
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açılan davada, online rezervasyon portalı Booking.com'un Türkiye'deki faaliyetlerine tedbiren durdurma kararı verilmişti.

booking.com, İstanbul 5. Asliye Mahkemesi tarafından verilen ara karara itiraz edeceklerini, Türkiye'deki tüm faaliyetlerinin yasalara uygun olduğunu belirtti. Dünya gazetesinde yer alan habere göre şirket ayrıca Türk müşterilerilerin yakın zamanda tüm servisleri tekrar kullanmaya başlayacağını bildirdi.
"Türkiye'deki yasalara uygun hareket ediyoruz"
Mahkeme kararı sonrası şirketin Avrupa'daki operasyonlarını yöneten Hollanda merkez ofisi durumu değerlendirdi. Şirket adına açıklama yapan yetkililer öncelikle verilen karara katılmadıklarını ve Türkiye'deki yasalara her zaman uyduklarını ifade etti.

Şuanki durumda Türk kullanıcılar için siteyi tamamen kapatmalarının gerekmediğini belirten yetkililer, bir Türk müşterinin yurt dışı seyahati için siteyi kullanabileceği gibi Avrupalı bir turistin Türkiye'ye gelmek için de siteyi kullanabilceğinin altını çizdi.
"Biz Türkiye'de verilen karara katılmıyoruz"

Açıklama şöyle: "Türkiye'deki tüm faaliyetlerimiz Türkiye'nin yasalarına uygun yürütülmektedir. Bu çerçevede itiraz haklarımızı kullanacağız. Bir online rezervasyon sitesi ve teknoloji geliştiricisi olarak Türk müşterilerin tüm dünyada açık ve seffaf şekilde konaklama seçeneklerine ulaşmasına ve bunları kıyaslamasına imkan tanıyoruz. Bu sürecin bizim açımızdan olumlu sonuçlanacağına güçlü bir biçimde inanıyoruz. Türk müşterilerimiz yakın zamanda tüm servislerimizin keyfini tekrar yaşamaya başlayacak."







#Booking
#Seyahat
#İnternet sitesi
7 yıl önce