|

Bu numarayı sakın unutmayın

İnternetten uçak bileti alanların en büyük korkusu, ellerindeki biletin mail adreslerinden silinmesi. Bu noktada en önemli konu PNR numarasıdır. PNR numarası nedir, PNR numarası ne işe yarar, PNR nasıl sorgulanır gibi detaylar gezginlerin merak konularından bazıları.

Yeni Şafak
15:10 - 9/01/2018 Salı
Güncelleme: 15:24 - 9/01/2018 Salı
Yeni Şafak
PNR, uçak rezervasyonlarında olmazsa olmazdır.
PNR, uçak rezervasyonlarında olmazsa olmazdır.

PNR (Passenger Name Record) kodu, Yolcu İsim Kaydı’nın kısaltmasıdır. Daha çok rezervasyon numarası olarak bilinir. Opsiyonlu bir rezervasyon yaptığınızda ve/veya bilet satın aldığınızda size verilir. PNR kodu rakamlar ve harflerden oluşur. Bu numara ile biletinizin çıktısını alabilir, değiştirme ve iptal işlemlerinizi yapabilirsiniz.

PNR kodu, uçuş bilgilerinize ulaşabilmek için en kolay yoldur. Bilgilerinize ulaşabilmek için PNR kaydı veya bilet numaranızı bilmeniz gerekmektedir. PNR kodu internetten bilet aldığınızda e-mail yoluyla size gönderilir. Aynı kod basılı bilet üzerinde de yer alır.

Kişisel bilgilerinizin güvenliği ve detaylarına ulaşılmasını istemediğiniz kişiler için uçuş bilgilerinizi gizli tutmaya özen göstermeniz gerekmektedir.

PNR NUMARASINI UNUTMAYIN

Biletinizi alırken kişisel bilgilerinizi ve cep telefonunuzu doğru kaydettiğinizden emin olmalısınız. Aksi takdirde tüm bu bilgiler tarafınıza mail ve SMS yolu ile gönderilemeyecektir.

PNR SORGULAMA

İnternetten bilet aldığınızda mutlaka cep telefonunuza ya da mail adresinize PNR numarası gelir. Bu PNR numarasını kaybetmemeniz gerekir. Aksi takdirde uçuş detaylarınızı göremezsiniz ve online check-in yapmanız zorlaşır. Tüm havayolu şirketlerinde havalimanına gidip kuyruk beklemeden koltuk rezervasyonunuzu internetten yapabilirsiniz. Ayrıca PNR numarasıyla satın aldığınız uçuşun detaylarını da görüntüleyebilirsiniz.



#Uçak bileti
#PNR
#PNR sorgulama
6 yıl önce