|

Büyük proje yarın başlıyor

TESK-SGK işbirliği ile kayıtdışı istihdama savaş açılıyor. Kurumla 15 ilde konuyla ilgili bilgilendirme konferansları düzenlemeyi planlıyor.

Yeni Şafak
15:05 - 9/10/2017 Pazartesi
Güncelleme: 15:07 - 9/10/2017 Pazartesi
IHA
TESK Başkanı Bendevi Palandöken
TESK Başkanı Bendevi Palandöken
Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu
(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken,
TESK-SGK işbirliği
ile hayata geçirilen kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik projenin 10 Ekim’de Bursa’da başlayacağını belirterek, “Sosyal güvenlik konusunda bilincin artırılması, kayıt dışı istihdamla mücadele, kayıtlı istihdamın artırılmasına yönelik SGK ile konfederasyonumuzun ortak iş birliği içerisinde olduğu projemiz başlıyor. 15 ilde sosyal güvenlik hakkında bilinçlendirme konferansları düzenleyeceğiz” dedi.
  • Kayıtlı istihdamın desteklenmesi projesi hakkında bilgi veren TESK Genel Başkanı Palandöken, “Konfederasyonumuz, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile hem kayıt dışı istihdamla mücadelede hem de kayıtlı istihdamın desteklenmesi konusunda ‘Kayıtlı İstihdamın Desteklenmesi Projesi (KİDEP) ‘ adı altında önemli bir projeye daha imza attı.Bursa, Tekirdağ, Gaziantep, Konya, Adana, Antalya, İstanbul, İzmir, Manisa, Eskişehir, Kayseri, Rize, Samsun, Trabzon ve Ankara olmak üzere 15 ilde sosyal güvenlik bilgilendirme konferansı yapılacak. Nitekim bu faaliyetlerin ilki 10 Ekim 2017 Salı günü Bursa’da başlayacak” ifadelerini kullandı.

Kayıt dışı istihdamla her zaman olduğu gibi bundan sonra da mücadele edeceklerini vurgulayan Palandöken, şunları kaydetti:

#​Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu
#SGK
#Kayıtdışı istihdam
#Esnaf
7 yıl önce