|

'Çaylı' Maraş dondurması yapıldı

Kahramanmaraş'ta bir firma tarafından yapılan araştırma ve geliştirme çalışmalarının ardından insanların tatlı, çay ve dondurma ihtiyacını karşılamak amacıyla patentini aldıkları siyah ve yeşil çay karışımlı Maraş dondurması üretildi.

Yeni Şafak
13:55 - 20/06/2016 Pazartesi
Güncelleme: 10:59 - 20/06/2016 Pazartesi
DHA
Kahramanmaraş'ta çaylı dondurma üretildi.
Kahramanmaraş'ta çaylı dondurma üretildi.

Kentte 1970 yılından itibaren dondurma üretimi ve yurt içinin yanı sıra Amerika, Arabistan, Dubai, Abu Dhabi, Katar, Umman Krallığı ve Irak gibi ülkelere ihracat yapan Kervan Pastanesi Dondurma Gıda Tarım Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından çay ve dondurma tiryakileri için bir süre önce Rize'deki çay firmalarıyla görüşmelere başlandı. Yapılan araştırma ve gelişme çalışmaları olumlu sonuç verince firma tarafından Kahramanmaraş'taki fabrikada deneme amacıyla yeşil ve siyah çay karışımlı olmak üzere 2 çeşit Maraş dondurması üretildi.



Siyah ve yeşil çay karışımlı dondurma çeşitlerinin beğenilmesi üzerine firma tarafından patenti alınarak seri üretimine başlanıldı. Dondurma sevenleri heyecanlandıran yeni tatlardan siyah çaylı kahve renkte, diyet yapanlar için üretilen yeşil çaylı ise yeşil renkte raflardaki yerini aldı.



"Üçlü muhteşem'i ürettik"


Şirketin Genel Koordinatörü Mustafa Pekel, insanlar için vazgeçilmez olan çay ve Maraş dondurmasını buluşturarak güzel bir tat ürettiklerini belirtti. Karadeniz'in muhteşem çayı ile Kahramanmaraş'ın muhteşem dondurmasının birleşmesiyle çay, tatlı ve dondurmadan oluşan muhteşem üçlü bir tadın ortaya çıktığını belirterek şöyle dedi:



"Ben bir çay ve aynı zamanda dondurma tiryakisiyim. Ramazan ayında çay, dondurma ve tatlı ihtiyacını bir arada yapmam gerekiyor. Biz Karadeniz'deki çay firmalarıyla görüşüp Ar-Ge çalışmalarına başladık. Çalışmaların olumlu sonuç vermesi üzerine üretime geçtik. Yapılan deneme üretimlerinin de ardından dondurma, çay ve tatlı ihtiyacını bir arada karşılayacak yeni tat beğenildi. Ürettiğimiz siyah çaylı dondurma demli çay seven tiryakiler için, yeşil çaylı ise diyet yapanlar için üretildi. Biz de patentini alıp üretime geçtik. Karadeniz'in muhteşem çayı, Kahramanmaraş'ın muhteşem Maraş dondurması ve tatlı tadını bir araya getirerek muhteşem üçlüyü ürettik. İnsanlar yediklerinde beğeniyorlar, bu da bizi mutlu ediyor."



Siyah ve yeşil çaylı dondurmayı tadanlar farklı bir lezzet ortaya çıktığını söyledi.










#Kahramanmaraş
#Çay
#Dondurma
8 yıl önce