|

Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent görevi bırakıyor

AP'nin haberine göre, Coca Cola'nın Türk CEO'su Mayıs ayında görevini bırakıyor. Kent, bundan sonra görevine Yönetim Kurulu Başkanı olarak devam edecek. Kent, yaptığı açıklamada "James Quincey'nin şirketimizin yeni CEO'su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz” dedi. ​

Yeni Şafak
16:54 - 9/12/2016 Cuma
Güncelleme: 17:30 - 9/12/2016 Cuma
Coca Cola serüvenine 1978 yılında başlayan Muhtar Kent, 2009'da kurul üyelerinin de oyunu olarak CEO olmuştu.
Coca Cola serüvenine 1978 yılında başlayan Muhtar Kent, 2009'da kurul üyelerinin de oyunu olarak CEO olmuştu.

Coca Cola'nın CEO'su Muhtar Kent, Mayıs ayında görevini bırakıyor. Kent bundan sonra Yönetim Kurulu Başkanı olarak Coca-Cola'daki görevine devam edecek.



Coca-Cola'da, şirketin Operasyonlar Üst Yöneticisi (COO) James Quincey, Kent'in yerine CEO olacak. Quincey, Operasyonlar Üst Yöneticiliği'ne geçtiğimiz sene atanmıştı. James Quincy, 1 Mayıs 2017 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak görevine başlayacak.



Kent'ten ilk açıklama

Şirketin uzun dönemli büyümesini yönetmek için üst yönetimdeki devir teslimini çok iyi planlanmak gerektiğini ifade eden Kent, “İcra Kurulu Başkanı olarak görev yaptığım süre boyunca, yöneticilerin görev değişiklikleri konularında, Yönetim Geliştirme Komitesi ve Yönetim Kurulu'yla birlikte çalıştım. James Quincey'nin şirketimizin yeni CEO'su olarak göreve hazır olduğuna ve tüm Coca-Cola Sistemi için en doğru isim olduğuna inanıyoruz" dedi.





Muhtar Kent kimdir?

İngiltere Hull Üniversitesi ekonomi bölümünü bitiren Muhtar Kent, 1978 yılında Coca Cola'ya girdi. 1999 yılına kadar bu şirkette çeşitli görevlerde bulundu. 1 Temmuz 2008 itibarıyla Coca Cola'nın CEO'su görevine atandı. 23 Nisan 2009 tarihinde Coca Cola'nın Atlanta Merkezinde yapılan Yönetim Kurulu Başkanı secimlerinde kurul üyelerinin oylarıyla CEO olmuştu.



James Quincey kimdir?

1965 doğumlu olan James Quincey iş hayatına 1980'li yıllarda Bain&Company ve Kalchas Grubu'nun strateji danışmanı olarak başladı. 1996 yılında Coca Cola'da kariyerine devam eden Quincey, 2003'te şirketin Güney Latin Amerika Bölümü Başkanı, 2005- 2008 arasında Meksika Bölüm Başkanı, 2008- 2012 yılları arasında Kuzeybatı Avrupa ve Kuzey Ülkeleri İş Birimi'nin Başkanı oldu. 2013'te Coca Cola'nın Avrupa Ticaret Bölüm Başkanı olan Quincey, Mayıs sonrasında şirketin CEO'su olacak.


#Muhtar Kent
#Coca Cola
#İş bırakma
#Mayıs
7 yıl önce