|

Doğan'dan yapılan açıklama ile tavan yaptı

Doğan Medya Gurubu'nun satışıyla ilgili Demirören Holding ile görüşmelere başlandığına dair KAP'a yapılan açıklama Doğan Holding ve Hürriyet'in hisselerine tavan yaptırdı. Açıklamayla birlikte her iki şirketinde hisseleri iki günde yüzde 40 yükseliş kaydetti.

Yeni Şafak
10:10 - 22/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 11:29 - 22/03/2018 Perşembe
Reuters
​Doğan Holding'ten yapılan satış haberlerini doğrulayan açıklama ile hisseler tavan yaptı.
​Doğan Holding'ten yapılan satış haberlerini doğrulayan açıklama ile hisseler tavan yaptı.


Doğan Holding ve Hürriyet hisseleri, grubun medya varlıklarının satışı haberleriyle dün yüzde 20'ye yakın prim yaptıktan sonra hisselerdeki sert yükseliş açıklanan satış fiyatlamalarının olumlu bulunmasıyla bugün de devam ediyor.

İKİ GÜNDE YÜZDE 40

Medya şirketlerinin satışına ilişkin açıklama sonrası Doğan Holding bugün yüzde 19.54, Hürriyet hisseleri yüzde 19.51 yükselişle tavan fiyattan açıldı. Dün de yüzde 19'un üzerinde prim yapan
her iki hisse de böylece iki günlük yükseliş de yüzde 40 civarında gerçekleşti.

ÇOK İYİ FİYATTAN SATILDI

Konunun hassasiyeti nedeniyle ismini vermek istemeyen bir analist, "Satış 1.1 milyar dolar şirket değeri üzerinden yapılacak diye anlıyoruz. Bu rakam doğru ise FAVÖK çarpanı olarak 2017 rakamlarıyla 33 çarpan anlamına geliyor.
Küresel ölçekte benzer işi yapan şirketlerin FAVÖK çarpanlarına bakarsak ortalama 10 civarında" dedi ve ekledi:

"Kısaca şirket çok iyi bir fiyattan satılmış görünüyor. Henüz tüm detaylara hakim değiliz ancak hisselerin iki kere tavan yapmasının nedenini çarpanların yüksek olmasına bağlıyoruz. Hisselerdeki artışların da devam etmesini bekliyoruz. Bir de şu taraftan bakabiliriz. 980 milyon dolar yaklaşık 3.5 milyar TL ediyor. Bu sadece Doğan Holding'in medya kısmı.
Holdingin toplam piyasa değerinin 2.3 milyar TL olduğunu düşünürsek de sadece medya kısmının 3.5 milyar TL'ye satılması holding için de oldukça pozitif."

GÖRÜŞÜLÜYOR

Bu sabah Doğan Holding yazılı ve görsel medyadaki bağlı ortaklıklarının önemli bir kısmındaki paylarının satışı ve devri için
Demirören Holding ile görüşmelere başladığını açıkladı.

890 MİLYON DOLAR

Doğan Holding tarafından KAP'a yapılan açıklamada görüşmelerin 1.1 milyar dolar işletme değeri olmak üzere ilgili finansal borçların indirim konusu yapılmasıyla
890 milyon dolar hisse değeri üzerinden yürütüldüğü belirtildi.

DEVRE KESİCİ ÇALIŞTI

Hisselerin tavan yapması üzerine Hürriyet ve Doğan Burda Dergi Yayıncılık ve Pazarlama A.Ş. hisseleri için devre kesici çalıştı.


#Doğan medya
#Doğan
#Hürriyet
#Demirören
#Posta
#CNN
6 yıl önce