|

En iyi aşçılar yarışıyor

Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı Kuşadası’nda açıldı. Fuar kapsamında, TAFED ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenen ve 2 gün sürecek "Ege Şefler Şampiyonası"nın ilk ayağında Türkiye'nin dört bir yanından gelen aşçılar, en lezzetli yemekler için yarışacak.

Yeni Şafak
08:25 - 19/02/2016 Cuma
Güncelleme: 06:26 - 19/02/2016 Cuma
AA

Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Birliği Derneği (KODER), Türkiye Aşçılar Federasyonu, Kuşadası Belediyesi, TÜRSAB işbirliğinde düzenlenen "Ege Bölgesi Ağırlama Konaklama Teknolojileri ve Ev Dışı Tüketim Fuarı (Aegean Hosttech Fair Platform) törenle açıldı.



Kuşadası Efes Kongre Merkezi'ndeki törenin açılışını yapan Platform Fuarcılık Genel Müdürü Gül Ceylan, fuarın Rusya kriziyle başlayan sektördeki yeni rota arayışına da ışık tutacağını söyledi.



Fuar bünyesinde gerçekleşecek "Ege Turizm Zirvesi" ile sektörün yol haritasını belirleyeceğini ifade eden Ceylan, "Eğer turizmde yeni çıkış yollarını zorlamazsak, kendi elimizde kapıyı üzerimize kilitlemiş oluruz. Anahtar bizim elimizde, turizm çeşitliliği artırmak, Türkiye'nin yüksek potansiyelini dünyanın gözleri önüne sermek yapılması gereken en önemli iş. Bunun için tüm platformlarda ülkemizi tanıtmamız gerekiyor" dedi.



Fuarın bu açıdan öneminin büyük olduğuna dikkati çeken Gül, şunları söyledi:



"Tanıtımın en önemli ayaklarından biri de zengin damak tadımız, harika mutfağımız. Bunun için Türkiye'nin dört bir yanından lezzet ustaları Ege Mutfak Zirvesi'nde hünerlerini göstermek için bir araya geldi. 4 gün boyunca hem profesyonel aşçılar hem de üniversiteli aşçılar yarışacak. Bu kendi içinde bir yarışma değil. Küresel üne sahip jüriler değerlendirme yapacak. Bu da Ege mutfağının dünyaya açılması demek."



En iyi aşçılar yarışıyor


Bu arada fuar kapsamında, TAFED ve Adnan Menderes Üniversitesi işbirliği, Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği'nin desteğiyle düzenlenen ve 2 gün sürecek "Ege Şefler Şampiyonası"nın ilk ayağında Türkiye'nin dört bir yanından gelen aşçılar, en lezzetli yemekler için yarışacak.



TAFED Başkan Vekili Rahmi Yılmaz, fuarda unutulmaz anlar yaşanacağını belirterek, "Çünkü bu fuarda işin içinde aşçılar var. Hafızalardan silinmeyecek, damaklarda tat bırakacak" dedi.



Yılmaz fuarın sürprizlerinin ise çilekli dil balığı ve İzmir lokması olduğunu söyledi.



Kuşadası Profesyonel Aşçılar Derneği Başkanı Uğur Apak ise özellikle Ege otlarından oluşan yemekleri konuklar için hazırladıklarını belirterek, "Fuar nedeniyle sunulan şevketi bostan, enginar gibi zeytinyağlı yemekler tüm konukların beğenisini kazandı" dedi.



Yaklaşık 300 firmaya ev sahipliği yapan fuarda katılımcılar gelişen otel-restoran, kafe ve eğlence dünyasının işletmecileri, dekorasyon ve mefruşatı, endüstriyel mutfak, servis ve ikram ekipmanları, temizlik ve gıda ile sarf malzemelerine yönelik son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı elde etti.



Fuara aralarında İtalya, Yunanistan ve Katar'ın da olduğu 13 ülkeden firmalar katıldı. 21 Şubat'a kadar açık olacak fuarda yarın Ege Turizm Konferansı düzenlenecek.

#Kongre merkezi
#turizm fuar
#TÜRSAB
#Aşçı
8 yıl önce