|

Erdoğan'ın çağrısıyla 3 milyon dolar bozdurdular

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, başlattığı döviz bozdurma kampanyasına 300 iş insanı bir araya gelerek ortak tepki gösterdi. Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) üyesi iş adamları tek seferde 3 milyon dolar bozdurup 'Dolara hayır' mesajı verdi.

Yeni Şafak
14:33 - 13/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 16:34 - 13/08/2018 Pazartesi
DHA
300 iş adamı 3 milyon dolar bozdurdu
300 iş adamı 3 milyon dolar bozdurdu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, dün, Trabzon'da yaptığı konuşmada, "Sanayicilerimize sesleniyorum; bankalara saldırarak, oralardan döviz alma yoluna gitmeyin. Bu milleti diri tutmak, ayakta tutmak sadece bizim görevimiz değildir. Sanayicinin de görevidir, tüccarın da görevidir" şeklindeki çağrısına uyan TÜMKİAD üyesi bir grup, 3 milyon doları bir bankada bozdurarak Türk Lirasına çevirdi.

Dernek üyeleri, daha sonra Taksim Meydanı'nda bir araya gelerek basın açıklaması yaptı.

Dernek adına konuşan, TÜMKİAD Genel Başkanı Nihat Tanrıkulu, "TÜMKİAD'lı iş adamları olarak 'vatanımızın, milletimizin, sayın Cumhurbaşkanımızın yanında olacağız' demiştik. Cumhurbaşkanımızın, dün Trabzon'da yaptığı açıklamadan sonra iş adamları olarak 300 üyeye yakın iş adamımız 3 milyon doları bozdurarak Türkiye'ye bir mesaj vermek istiyoruz. Bize dolar değil vatan lazım. Biz bu toprakları Çanakkale'de kan dökerek kazandık. Biz bu toprakları gazete kuponuyla kazanmadık. 15 Temmuz şehitlerini buradan rahmetle anıyorum. Şimdi asıl savaş ekonomide var. Buradan tüm iş dünyasına sesleniyorum. 'Biz meydanlara indik, siz de meydanlara inin.' Dolar bozduruyoruz, dolara hayır diyoruz. Biz 300 iş adamıyla dolarlarımızı bozdurarak sayın Cumhurbaşkanımıza hediye ediyoruz. Bizler, Türkiye'de yaşayan iş adamları olarak dünyaya sesleniyoruz. Lütfen dolarlarınızı bozdurun. TL'ye yatırım yapın, bize dolar değil vatan lazım. Vatan yoksa namus yoktur. Vatan yoksa çocuklarımızın geleceği yok" dedi.


#Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği
#TÜMKİAD
#Erdoğan
#Dolar
#döviz
6 yıl önce