|

Gazetecilerden Turkcell Dergilik’e ödül

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin 71'incisine imza attığı “Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri” sahiplerini buldu. Turkcell’in dergi okuma platformu “Dergilik”, okuma alışkanlıklarına yaptığı katkı dolayısıyla jüri özel ödülüne layık görüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/06/2017 Salı
Güncelleme: 01:52 - 13/06/2017 Salı
Yeni Şafak
Gazetecilerden Turkcell Dergilik’e ödül
Gazetecilerden Turkcell Dergilik’e ödül

Türkiye’nin ilk interaktif dijital dergi platformu olarak Turkcell’in geliştirdiği Dergilik uygulaması Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin her yıl düzenlediği “Gazetecilik Başarı Ödülleri”nde jüri özel ödülüne layık görüldü. Bu yıl 71'incisi düzenlenen ve 10 Haziran akşamı yapılan ödül töreninde Dergilik’e okuma alışkanlıklarına sağladığı olumlu katkı dolayısıyla ödül verildi. Gazetecilerin yıl içinde imza attığı ve cemiyet tarafından başarılı bulunan haberlerin ödüllendirildiği “Gazetecilik Başarı Ödülleri”nde bu yıl bir ilkin gerçekleştiğini belirten Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, “300’den fazla yayının istediğiniz an cebinizden ya da tabletinizden ulaşılabilir olmasına imkân veren Dergilik ile Türkiye’de dijital okuma dönüşümünü sağlarken, gazetecilerin telif haklarını koruyan bir uygulamaya imza attık. Hem okuyucunun hem de yayıncının yanında olan uygulamamızda dergi sayısının daha da artacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


DİJİTAL İÇERİĞE KATKI

Sadece Mayıs ayında 1,9 milyon yayının okunduğu Dergilik uygulaması bir yandan dergilerin tirajını yukarı taşırken diğer yandan dijital içerik sektörünün de gelişmesine katkı sağlıyor. Bünyesindeki 300’den fazla popüler yayını okuyucularla buluşturan Dergilik’te dekorasyondan teknolojiye, mizahtan aile ve çocuğa, iş dünyasından moda ve eğlenceye pek çok kategoride yayın yer alıyor. Platformda 2017’nin ilk beş ayında 5 milyondan fazla adet dergi okundu. Uçak ya da metroda çevrimdışıyken de okuma ve otomatik indirme özellikleri sunan Dergilik uygulaması Apple Store veya Google Play üzerinden ücretsiz olarak yükleniyor. Dergilik’te en çok eğlence, kadın, erkek, iş dünyası ve mizah dergileri ilgi görürken, en fazla okunan yayınları ise mizah dergileri oluşturuyor.

#Gazeteciler
#Turkcell
#Türkiye Gazeteciler Cemiyeti
7 yıl önce