|

Geleceğin mühendisleri ödüllendirildi

Gençleri daha az enerji ile daha fazla yol kat eden araçlar tasarlayıp üretmeye teşvik etmek amacıyla, Shell Türkiye, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği (OİB) işbirliğiyle bu yıl ilk kez düzenlenen “Shell Eco-marathon Türkiye”de dereceye giren takımlara ödülleri, Türkiye İnovasyon Haftası'nda, İnovasyon Haftası'nın onur konuğu Hollanda Prensi Maurits Van Oranje-Nassau, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem tarafından verildi.

Yeni Şafak
04:00 - 4/12/2015 Cuma
Güncelleme: 22:23 - 3/12/2015 Perşembe
Yeni Şafak

Yarışmanın birincilik kupası, serbest piyasada fiyatı yaklaşık 50 kuruş olan 1 kWs elektrikle 144 km yol kat etmeyi başaran Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden 'Enerji Teknolojileri Takımı'nın oldu.



BİRİNCİLİK KARADENİZ'E


Onur konuğu Hollanda Prensi Maurits Van Oranje-Nassau, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve Shell Türkiye Ülke Başkanı Ahmet Erdem İnovasyon Haftası'nda, 50 kuruşluk elektrikle 144 km yol kat ederek Shell Eco-marathon yarışmasında birinci olan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nin aracını inceleyerek, üyeleri tebrik etti.



Türkiye'de inovasyon için uzun yıllardır çalışmalar yürüten TİM, Shell'in enerji verimliliği yaklaşımının çok önemli bir parçası olan Shell Eco-marathon etkinliğinin, Eco-marathon Türkiye ismiyle bu yıl ilk kez Türkiye'de düzenlenmesine katkı sağladı.



Hollanda onur konuğu


Etkinlikte ayrıca birçok proje katılımcılarla buluştu. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ile birlikte stantları dolaşan Oranje-Nassau, Hollanda standında yer alan dünyanın ilk elektrikli uzun yol motosikleti Storm Pulse'u görücüye çıkardı. Shell Eco-Marathon'da yarışan elektrikli modüler otomobil Nova'nın sürücü koltuğuna da oturan Oranje-Nassau, stantları gezerken Uludağ Üniversitesi öğrencileriyle özçekim gerçekleştirdi. Türkiye ihracatının lokomotifi otomotiv sektörünün önde gelen temsilcilerinden OİB de organizasyona destek verdi.



#Türkiye İhracatçılar Meclisi
#Shell Türkiye
#Eco-marathon
8 yıl önce