|

Gezerek para kazanmanın yolu

Paylaşım ekonomisinde para kazanmak artık çok daha kolay. Arkadaşlar arasında yapılan küçük değiş-tokuşlar küresel boyuta yayılarak yeni bir ekonominin kapısını açtı. Artık gezerken odanızı başkasına kiralayabilir ve yoldayken para kazanabilirsiniz. Peki gezerken nasıl para kazanabilirsiniz? İşte gezerek para kazandıran iş alanları.

Yeni Şafak
03:13 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:23 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Tatil yaparken, para kazanmayı herkes ister.
Tatil yaparken, para kazanmayı herkes ister.

Herkes gezmek, tatil yapmak ister. Ama çoğu kişi maliyetlere takılır ve hayallerini süsleyen seyahatlere çıkamaz. Ancak bazıları hem gezip hem para kazanıyorlar.

İşte gezerken para kazanmanın yolları:

EVİNİZİ KİRAYA VERİN PARA KAZANIN TATİL YAPIN

Tatile çıkıldığında AirBnB üzerinden mekan kiralamak otele göre çok daha uygun olduğu için sık tercih edilen bir yöntem. Haftasonu için yapacağınız Londra kaçamağında AirBnB üzerinden hem evinizi kiraya verebilir hem de daha uygun fiyata yurtdışında konaklayabilirsiniz.

BAHÇENİZİ KİRALAYABİLİRSİNİZ

Evinizi kiraya vermek istemiyorsanız, bahçenizi kiraya verebilirsiniz. Camp in my Garden türündeki internet siteleriyle bahçenizi kiraya vererek para kazanabilirsiniz. Kamp yapmayı seven biriyseniz site üzerinden dünyanın istediğiniz herhangi bir yerinde bulunmak hiç de zor değil.

YEMEK YAP PARA KAZAN

Yemek yapmayı çok mu seviyorsunuz? Lezzetli yemeklerinizi evinizde başkalarına sunarak para kazanmak zor değil. Yaptığınız işe göre freelance çalışabilirsiniz. Özel dersler verebilirsiniz, bunun için sosyal medyalarda oluşturulan gruplara üye olup kendinize iş ayarlayabilirsiniz.

BLOG YAZARLIĞIYLA GEZ VE PARA KAZAN

Bir blog sayfası açmak zor değil. Burada gezdiğiniz yerleri yazın. Pek çok seyahat acentası gezilerine sizi çağıracaktır. Böylece hem yazacaksınız, hem ücretsiz gezeceksiniz. Ayrıca reklam aldığınızda ücret de kazanırsınız.

DADI OL, FARKLI ÜLKEYE GİT PARA KAZAN

Au Pairlik yapabilirsiniz. Yaş sınırı bulunsa da kalacak yer ve üzerine maaş almak için iyi bir yöntem. Haftanın belli günleri kaldığınız evin çocuklarıyla zaman geçirerek para kazanabilirsiniz.

TATİL GEMİLERİ KAZANDIRIYOR

Devasa boyutları ile adalardan hiçbir farkı olamayan tatil gemilerinde çalışmak hem gezip hem para kazanmak için biçilmiş kaftan fırsatlar. Garson, aşçı, belboy, animatör ve daha birçok farklı iş olanağı sunan tur gemileri, size hem kalacak yer sağlar hem de yeme içme gibi giderlerinizi karşılar. Neredeyse hiç para harcamadan, üstüne para kazanarak tatil yapma imkanı böyle bir şey.

TARIM İŞÇİLİĞİ PARA KAZANDIRIYOR

Ülkemizdeki sezonluk tarım işçiliğinden bahsetmiyoruz elbette. World Wide Opportunities on Organic Farms (WWOF) adlı uluslararası oluşum sayesinde yurtdışında birçok şehirde tarım veya hayvancılıkla uğraşan insanların yanında, kalacak yer ve yemek karşılığında çalışabilirsiniz.

OTELDE ÇALIŞ PARA KAZAN VE GEZ

Gençlerin en çok tercih ettiği seçeneklerin başında gelen orta boy otellerde işçilik hem tatil yapmanızı hem para kazanmanızı sağlar. Üstelik kalacak yer sorunu yaşamazsınız.

#Seyahat
#Tatil
#Para kazanma
#Au Pair
#Blog
#Blog yazarlığı
#Gezmek
6 yıl önce