|

Hedef bir milyon cihaz satışı

Türkiye'nin en güçlü yerli bilgisayar markalarından biri olan Casper, bu yıl 25 yılını kutluyor. Firma genelde kriz dönemlerinde büyürken, bu konudaki stratejisini ilgili süreçte reklamı artırmak olarak açıklıyor Ayrıca ürün çıkışını artırarak, onunla çalışmayan bayileri kazanarak, kanalı genişleterek konumunu sağlamlaştırmak yine diğer politikaları arasında yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/07/2016 Pazar
Güncelleme: 21:28 - 2/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Minimum yüzde 10 pazar payını koruyan tek marka olarak dikkat çeken Casper, bilgisayar pazarına yaptığı yatırımlar ve yerli/yabancı markalarla geliştirdiği işbirliği sayesinde rekabetçi olarak öne çıktı. Casper, kurulduğundan yana yaklaşık 10 milyonun üzerinde Casper ürününü tüketicilerle buluşturdu.



PAZARDA YÜZDE 22'LİK BÜYÜME


Zaman zaman pazar paylarının yüzde 20'ye kadar çıktığını dikkat çeken Casper Genel Müdürü Yalçın Yıldırım, firmanın hedefleri konusunda iddialı konuştu. Geçen yıl yaklaşık 800 bin adet cihaz sattıklarını belirten Yıldırım, “Türkiye'de masaüstü ve dizüstü bilgisayar pazarı satışları, ilk çeyrekte genel olarak yüzde 15'e yakın bir düşüş göstermesine rağmen, ilk 5 ay sonunda biz yüzde 22 büyüme kaydettik. Bu yılki öngörümüz 1 milyon cihaz satmak” diyor.



  1. Türkiye'deki bilgisayar pazarının yüzde 10'unu elinde bulunduran Casper, geçen yıl 800 bin adet olan cihaz satışlarını bu yıl 1 milyona çıkarmayı hedefliyor. Akıllı telefonda da iddialı olduklarını belirten Casper Genel Müdürü Yalçın Yıldırım, kurumsal satışların arttığını ve yeni nesil bilgisayarlarla keşiflerin kolaylaştığını kaydetti.

30-35 BİN İNSANA GELİR SAĞLIYORUZ


Teknoloji geliştiren KOBİ'lere örnek olacak bir marka olduklarını belirten Yıldırım, yaygın satış noktası ve servis ağı sayesinde Türkiye'nin 7 bölgesinde aktif olarak satış yapabildiklerini ifade etti. Genel Müdür Yıldırım şu bilgileri verdi: "Servis ağımız çok yaygın. 800'e yakın, 100 entegratör firmamız, zincir mağazalar, Telkolar sayıldığında 5 binin üzerinde satış noktasında Casper satılıyor. Ülkemiz genelinde 30-35 bin insana gelir sağlayan bir ekosistem oluştu bu şekilde. 7 bölgede servisimiz var. Toplamda da 250 adet teknik servisimiz var. 3 milyona yakın cihazın servis hizmetini yöneten bir yapıdan bahsediyoruz."



YENİ NESİL BİLGİSAYARLAR UFKU AÇIYOR


Bilgisayar alanında performansa yönelik özel ürünler tasarlayarak, bu büyümeyi sağladıklarını kaydeden Yıldırım, “Yeni neslin, masaüstü veya dizüstü bilgisayarlar olmadan uygulama araştırma yapması çok zor. Ezberci bir nesil yetiştirmemek adına, yazılım geliştirmede kafa yorabilmek adına, velilerin çocuklarına tablet ve akıllı telefon yerine daha çok bilgisayar almalarını daha akıllıca olacağını her platformda vurguladık ve olumlu sonuçlar aldık” değerlendirmesinde bulundu.



Fatih Projesi Hakkari ile İstanbul'u eşitledi


Casper Genel Müdürü Yalçın Yıldırım, Fatih Projesi sayesinde İstanbul ile Şırnak'ın bilgiye ulaşması bakımından eşitlendiğini de kaydetti. Elektronik pazarındaki cari açığının 5-6 milyar dolar civarında seyrettiğine de dikkat çeken Yıldırım, yerli GSM üretiminde yapılacak ar-ge ve tasarım yatırımları sayesinde bu açığın yarı yarıya azaltılabileceğini kaydetti.





#Casper
#Yalçın Yıldırım
8 yıl önce