|

Hem gezip hem ayda 5 bin dolar kazanıyorlar

Bazıları için basit bir haftalık tatile çıkmak ya da bir yerden bir yere seyahat etmek büyük bir mücadeleyi gerektiriyor. Ancak bir aile var ki, 7 çocuğuyla birlikte hem geziyor hem de para kazanıyorlar.

Yeni Şafak
11:44 - 6/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 12:22 - 6/11/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Gezgin aile hem seyahat ediyor hem kazanıyor.
Gezgin aile hem seyahat ediyor hem kazanıyor.
Amerika Utah'lı çift
Greg ve Rachel Denning,
buradaki haberlerini bundan 10 yıl önce, 4 çocuklu bir aileyken sattı ve Kosta Rika'ya gitmeye karar verdiler. Greg Denning, "Evlendik, iş bulmak, emekli olmak gibi planlarımız vardı. Ama bu biraz rutin geliyordu. O nedenle de hayatı farklı deneyimleme kararı aldık ve gezmeye başladık" diyerek hikayelerini anlatmaya başladı.

10 SENEDE 33 ÜLKEYİ GEZDİLER

10 sene içinde 3 çocuğa daha sahip olan aile, 10 yıllık hikayelerinde toplam 33 ülkeyi gezdi. 7 çocuklu Denning ailesi, "İnternet siteleri aracılığıyla gittiğimiz yerlerde ev kiraladık. İtalya'dan Hindistan'a kadar her yerde yerli halk gibi yaşadık. Avusturya'da turist gibi gezdik, Marakeş'te nasıl yaşanır diye pek çok ülkeyi araştırıp, dolaştık" dediler.

5 - 6 BİN DOLAR KAZANIYORLAR

Turist gibi gezmenin pahalı olduğunu söyleyen Greg Denning, "Nerede olduğumuzun önemi yok. Beraber çalışıyoruz, dışarı çıkıyoruz, yerli halkla kaynaşıyoruz" diye konuştu. Greg Denning, gençlik danışmanlığı programları ve macera gezileri düzenleyerek ayda 5000-6000 dolar civarında kazandığını ifade ederek, "Gittiğimiz yerlerde evimizi tutuyoruz, küçük marketlerden alışveriş yapıp, evde yemek yiyoruz. Bu şekilde hem gezip hem para kazanıyoruz" şeklinde konuştu.

UCUZ 3 ÜLKE

Aile, bundan sonraki rotalarının İzlanda, Japonya ve Yeni Zelanda olduğunu belirtirken, "Çocuklarla gezmek için Polonya, Hırvatistan ve Slovenya ideal. Hem oradaki insanlar misafirperver hem de bu ülkeler düşük maliyetli" diye öneri verdi.


#Greg ve Rachel Denning
#Greg Denning
#Ülke
#Gezgin
#Seyahat
#İş dünyası
6 yıl önce