|

İbrahim Bodur vefat etti

Türkiye'de özel sektör eliyle sanayinin Anadolu'ya yayılmasının öncülerinden biri olan Kale Grubu'nun Kurucusu ve Onursal Başkanı İbrahim Bodur vefat etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/05/2016 Salı
Güncelleme: 00:01 - 24/05/2016 Salı
Yeni Şafak

Bir süredir sağlık problemleriyle mücadele eden İbrahim Bodur, dün İstanbul'da 88 yaşında hayatını kaybetti. Bodurun naaşı; bugün Fatih Camii'nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra memleketi Çanakkale Çan'a götürülecek. Yarın Çan'daki Kaleseramik Fabrikaları Camii'nde kılınacak öğle namazından sonra Nevruz Köyü Aile Kabristanı'na defnedilecek.



KIZINDAN DUYGUSAL BİR AÇIKLAMA


Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, babasının vefatının ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye bugün büyük iddiaların sahibiyse bunda, İbrahim Bodur gibi adanmış hayatların payı büyüktür” dedi. Çok özleyeceği babasını ve bilge bir akıl hocasını kaybettiğini söyleyen Okyay, “O, ülkesine, bayrağına ve insanına aşık bir büyük kalpti. Hayatlarına dokunduğu milyonlarca insana hep iyilik ve güzellik vermeye çalıştı. Onun mirasını gelecek kuşaklara, aynı değerleri ve ruhu koruyarak aktarmak bizim boynumuzun borcu. Babam her gün ülkesi için dua ederdi. Lütfen siz de onun için dualarınızı esirgemeyin” dedi.



TİCARET BİREYLERİ SANAYİ TOPLUMLARI ZENGİNLEŞTİRİR


1928 yılında, Çanakkale'nin Yenice ilçesine bağlı Nevruz köyünde doğan İbrahim Bodur, “Ticaret bireyleri, sanayi toplumları zenginleştirir” sözleriyle vecizeleşen, Türkiye'nin sanayileşmesine adanmış bir hayat yaşadı. 1957 yılında üretime geçen Çanakkale Seramik'le sanayi hayatına başlayan İbrahim Bodur; Çanakkale'den Erzurum'a, Mardin'den İzmir'e, İstanbul'dan İtalya'ya uzanan onlarca fabrika ve 17 şirketi ardından bıraktı. Kale Grubu'ndaki Başkanlık görevini 2007 yılında kızı Zeynep Bodur Okyay'a bırakan İbrahim Bodur, ömrünün son döneminde grubun 'Onursal Başkan'ı olarak çalışmalarını sürdürdü. Bodur, 1997'de Devlet Üstün Hizmet Madalyası'na, 2006'da ise TBMM Üstün Hizmet Ödülüne layık görüldü.


#İbrahim Bodur
#Kale Grubu
8 yıl önce