|

İETT'de 300 kadın çalışan

İETT'de 8 Mart Kadınlar Günü, İstanbul gezisi ve İETT Kâğıthane Garajı'ndaki ​törenle kutlandı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlerinden Semra Acar'ın da katıldığı törende konuşma yapan İETT Genel Müdürü Arif Emecen, “Bizim kültürümüzde kadının yeri yücedir. Birlikte çalıştığımız 300 kadın iş arkadaşımızın bize katkısı paha biçilemez” dedi.

Yeni Şafak
12:35 - 9/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 12:56 - 9/03/2017 Perşembe
Yeni Şafak
İETT'nin düzenlediği törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlerinden Semra Acar da katıldı.
İETT'nin düzenlediği törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlerinden Semra Acar da katıldı.

8 Mart Kadınlar Günü, İETT'de özel bir törenle kutlandı. Turistik hatla İstanbul gezisi yapılırken ardından İETT Kâğıthane Garajı'nda bir tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın öğretmenlerinden Semra Acar da katıldı. İETT Genel Müdürü Arif Emecen'in bir konuşma yaptığı organizasyonda, İETT'nin dünden bugüne kadın çalışanlarını anlatan bir video gösterimi yapıldı. 'Savaşta ve Barışta Kadın' temasıyla gerçekleştirilen törende İETT çalışanı Müzeyyen Yazıcı ve savaş nedeniyle ülkesinden ayrılmak zorunda kalan Suriye vatandaşı Hatice Muhammed Ali birer konuşma yaptı. Hatice Muhammed Ali'nin gözyaşlarını tutamayarak dile getirdiği “Vatan tatlı, Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Allah sizleri korusun” sözleri salonda duygusal anların yaşanmasına neden oldu.



Hatice Muhammed Ali'nin sözlerinden çok etkilendiğini belirten İETT Genel Müdürü Arif Emecen yaptığı konuşmada, “Kadın, sayıca toplumun yarısıdır ama aileyi kuran, gelecek nesilleri yetiştiren olarak yarısından da fazladır. Kadın, hem ailenin hem de toplumun temelidir. Bunun en güzel örneği; sizlersiniz. En güzel örneği; Semra öğretmenimiz” dedi.



Arif Emecen sözlerine şöyle devam etti: “Bugün İETT'de 300 kadın, farklı görevlerde çalışıyor. Sizler, işlerini en iyi şekilde yapıyor ve İETT'yi, İstanbullulara sunduğumuz hizmeti, daha yukarı taşımak için düşünüyor ve üretiyorsunuz. İnanıyorum ki; sizlerin aldığı eğitim, uzmanlığınız ve yaptığınız iş ne olursa olsun, bir kadın olarak nezaketinizle, aynı anda birçok işi yönetebilme becerinizle, yaratıcılığınızla ve en önemlisi de merhametinizle işimize sağladığınız katkının değerine paha biçilemez. İETT'nin tarihinde de kadınların, hep önemli bir yeri olmuş. Bugün de olmaya devam ediyor ve bundan sonra da devam edecek.”


#İETT
#Kadınlar Günü
#Semra Acar
#Kağıthane Garajı
#Arif Emecan
7 yıl önce