|

İnternetin lideri Yeni Şafak

Dünya çapında dijital varlık reytingi ölçümü yapan Diplomacy.Live Türkiye’den ulusal yayın yapan medya kuruluşlarıyla ilgili Medya Dijital Varlık Reytingini açıkladı. Yeni Şafak, internet sitesini en iyi kullanan gazete olarak liderliği göğüsledi. Raporda, TVNET de internet sitesini en iyi kullanan televizyonlar arasında yerini aldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:27 - 8/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Geleneksel medyanın gitgide vatandaş gazeteciliği tarafından test edildiği şu süreçte, medya kurumlarının dijital varlıkları daha anlamlı hale geliyor. Dijital diplomasi ve dijital varlık reytingi konusunda dünya çapında otoritelerden kabul edilen Diplomacy.Live, Türkiye'de ulusal yayın yapan 30 televizyon, 30 radyo, 38 gazete ve 10 haber sitesini kapsayan Medya Dijital Varlık Reytingi'ni açıkladı. Dünyada ilk kez her yönüyle puanlanan dijital varlıklar 3 ana mecra olan internet sitesi, sosyal medya hesap ve sayfaları, mobil uygulamaları kapsıyor.



108 KURULUŞ DEĞERLENDİRİLDİ


Dijital Varlık Piramidi'ndeki tüm katmanların ağırlıklandırılarak sıralandığı Medya Dijital Varlık Reytingi için toplamda 108 medya kuruluşu değerlendirildi. Buna göre Yeni Şafak, internet sitesini en iyi kullanan gazete olarak liderliği göğüsledi. Raporda, TVNET de internet sitesini en iyi kullanan televizyonlar arasında yer aldı.



MEDYA GELİŞİMİ MERCEK ALTINDA


Diplomacy. Live Direktörü Gökhan Yücel, Dijital Varlık Reytingi'nin, markaların, kamu, özel ve sivil toplum kurumlarının, önemli kişilerin, medya kuruluşlarının dijital çağ ile başlayıp, bir sonraki aşama olan Endüstri 4.0'a kadar uzanan devamlılıkta kurumsal hazırlıklarının daha sağlıklı yürütülebilmesi için kılavuz niteliğinde olduğunu söyledi. Gökhan Yücel, şöyle devam etti: “Medya Dijital Varlık Reytingi, rahatlıkla söyleyebilirim ki, Türk medyasının tam anlamıyla 360 derece dijital varlık tomografisini çekmektedir. Daha önce gerçekleştirdiğimiz ve hem Türkiye'de hem de dünyada ses getiren araştırmalarımızdan edindiğimiz tecrübeyi de fazlasıyla bu projemizde kullandık.”



tvnet de liderler arasında






Medya Dijital Varlık Reytingi'nde internet sitesi kategorisinde dijital varlık olarak internet sitesini en iyi kullanan gazete Yeni Şafak oldu. Söz konusu reyting ölçümünde tüm dijital varlıklarını en iyi kullanan gazete kategorisinde de Yeni Şafak 54,11 puan ve B- reytingi ile ikinci sırada yer almayı başardı. Araştırmada internet sitelerinde alan adı sahipliği, sitenin varlığı, güncelliği, responsive olup olmaması, dil sayısı, sitede verilen çalışan sosyal medya link sayısı ve üyelik sistemi varlığı, dijital kurumsal kimliğe uygunluk ışığında değerlendirmeler yapıldı. Yeni Şafak Twitter, Instagram ve Mobil Uygulamalar dalında da ilk sıralarda kendine yer buldu. Yeni Şafak, IOS dalında da birinciliği elden bırakmadı. Bunun yanında Televizyon kategorisinde de TVNET, en iyi web sitesi alanında ilk sırada kendisine yer buldu.



#Diplomacy.Live
#Medya Dijital Varlık Reytingi
#Dijital diplomasi
#Yeni Şafak
8 yıl önce