|

İstanbul uydu günlerine hazır

Türksat uydularının geniş kapsama alanı bulunduğunu aktaran Can Tekindal, “Türksat uyduları kapsama alanlarıyla mevcut çerçevede 3 milyar nüfusa hitap ediyoruz. 4-A ve 4-B uyduları sayesinde Afrika kıtası ilk defa kapsama alanımıza girdi. Şu anda Türksat uyduları ile 565 farklı yayın yapılmakta”diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/12/2015 Salı
Güncelleme: 21:58 - 30/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

MÜSİAD ile ÜRKSAT'ın stratejik ortaklığında İstanbul'da önümüzdeki hafta “TÜRKSAT Uydu, Uzay ve Teknoloji Günleri” etkinliği düzenlenecek. 1 milyar doları aşan Türkiye uydu piyasasına yerli ekosistemin aranacak etkinlik dün Eskişehir'de tanıtıldı. Toplantıda konuşan TÜRKSAT Kurumsal İletişim Uzmanı Can Tekindal, 11-12 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleşecek etkinliğin önemini anlatarak Eskişehir'deki sektör temsilcilerini davet etti. TÜRKSAT'ın farklı alanlarda faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade edten Tekindal, “Yeni nesil uydularımız var. Türksat 4-A ve 4-B uyduları. 2014 yılında 4-A uydusunu uzaya fırlattık, ticari işletmeye aldık. 4-B uydusunun da aralık ayında ticari işletmeye alınması söz konusu. Kabul için çalışmalar devam ediyor” dedi.





YENİ MODELLER YOLDA


Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD) Başkanı Hayrettin Özaydın ise etkinliğin işletmeciler açısından önemine işaret etti. İstanbul'da düzenlenecek ücretsiz etkinlikte, çeşitli panel, sunum ve konferansların da gerçekleştirilecek. Programda, ayrıca uydu modellerinin maketlerinin de yer alacağı bildirildi.


#Can Tekindal
#Türksat uyduları
#Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği
8 yıl önce