|

İşte taşeron işçilerin hakları

Hükümetin çözüme kavuşturulması için bekleyen sorunların başında gelen taşeron sorunu sonunda çözüldü. Yüzbinlerce taşeron işçi kadroya alındı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu da kamuda istihdamı hakkında bilgilendirme toplantısında taşeron işçilerin hakları konusunda bazı açıklamalarda bulundu. Taşeron işçilerin hakları ne olacak? Taşeron işçilerin maaşı ne olacak? Taşeron işçilerin kadroya alındıktan sonra yasal haklarında yapılan değişiklikler ve son düzenleme ile kadroya geçen işçilerin haklarını araştırdık.

Yeni Şafak
14:44 - 3/04/2018 Salı
Güncelleme: 15:32 - 3/04/2018 Salı
Yeni Şafak
Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri kurumlara 11 Ocak'a kadar başvuru yapmak zorundaydı.
Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri kurumlara 11 Ocak'a kadar başvuru yapmak zorundaydı.

Yıllarıdır süren sancılı süreç sonunda kadro talepleri gerçekleşen taşeron işçiler sonunda kadroya alındı. Yeni statülerine sınav sonucuna göre geçen taşeron işçilerin yeni statüdeki hakları da belli oldu.

TAŞERON İŞÇİLERİN MAAŞI NE OLACAK?

Taşeron işçiler kamu işçisi statüsüne geçirilen kişiler başlangıçta mevcut şartlarla kadroya alındı. Ancak bu işçilerin ileride vakti saati geldiğinde toplu iş sözleşmesi yapılırken pazarlık hakkı olacak. Bu anlamda mevcut maaşların ve özlük haklarının iyileştirilmesi söz konusu. En önemlisi iş güvencesi olacak. Taşeron işçiler, istihdam edilecekleri kurumlara 11 Ocak'a kadar başvuru yapmak zorundaydı. 90 gün içinde kadroya geçecek taşeron işçilerin ücret ve sosyal hakları da belli oldu.


TAŞERON İŞÇİLERİN HAKLARI NE OLACAK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, "İçişleri Bakanlığımız, işe alımk süreçleriyle ilgili bir yönetmelik yayınlayacak. Biz de Maliye Bakanlığı ile birlikte işçi alımıyla alakalı çalışmalar içindeyiz. İşçilerimizin çalışma koşullarında değişiklikler yapacağız. Yüzde 10 zam açıklamıştık. 4. dönem toplu sözleşmede 4C'den 4B'ye geçen kardeşlerimiz haklardan faydalanacak. Taşeron işçilerimizde gelirlerden çalışma koşullarına kadar iyileştirmeler yapılacak" dedi.

#Taşeron işçi
#Kadro
#4B
#Jülide Sarıeroğlu
#Maaş
6 yıl önce