|

İTO'nun yeni başkanı belli oldu

Dünyanın en büyük 5 ticaret odasından biri olan İstanbul Ticaret Odası'nın Yönetim Kurulu Başkanlığı'na İbrahim Çağlar'ın vefatı üzerine oy birliği ile Öztürk Oran seçildi.

Yeni Şafak
17:13 - 20/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 17:31 - 20/12/2017 Çarşamba
Diğer
​İTO'nun yeni başkanı belli oldu
​İTO'nun yeni başkanı belli oldu

İstanbul Ticaret Odası'nın 11 kişilik yönetim kurulu, Başkan İbrahim Çağlar'ın geçtiğimiz günlerde kalp krizi sonucu vefat etmesi üzerine toplandı.

Yönetim kurulu toplantısında yapılan oylamada İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı'na Öztürk Oran seçildi.

İTO'da başkanlık seçimi İbrahim Çağlar'ın geçtiğimiz günlerde kalp krizi geçirip hayatını kaybetmesi üzerine gündeme gelmişti.

ÖZTÜRK ORAN KİMDİR?

1956 yılında Kars'ta doğan Öztürk Oran, Erzurum Kazım Karabekir Eğitim Enstitüsü Türkçe (Türk Dili ve Edebiyatı) bölümünden mezun oldu. Ayrıca Banka ve Ticaret Hukuku Araştırma Enstitüsü ile İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi Muhasebe Enstitüsü Bütçeleme ve Standart Maliyetler uzmanlık programını bitirdi.

Öztürk Oran, 1974 yılında T. Vakıflar Bankası T.A.O.'nda memur olarak çalışma hayatına başladı. Bu arada 3 yıl süre ile Türkiye Bankalar Birliği Eğitim Merkezi'nde Dış Ticaret, İngilizce, Muhasebe ve Banka Yöneticiliği eğitimini tamamlayıp pekiyi dereceyle diploma aldı. 12 yıl T. Vakıflar Bankası T.A.O.'nda, 16 yıl da Faisal Finans Katılım Bankası'nda olmak üzere toplam 28 yıllık Bankacılık mesleği süresince memurluktan Yönetim Kurulu Üyeliğine kadar hemen hemen her kademede çalıştı.

2003 yılından bu yana ortağı olduğu ilaç firmalarında Yönetim Kurulu Başkanı olarak iş hayatına devam eden Oran, İstanbul Ticaret Odası Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeliği ile Dünya Ticaret Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerini sürdürüyor. Bunlarla beraber Yetimler Derneği ve Yetimler Vakfı gibi birçok STK ve vakıfların da yönetiminde bulunana Oran, İngilizce bilmektedir.

30.04.2014 tarihinde T.Vakıflar Bankası T.A.O. Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı'nda Yönetim Kurulu Üyeliğine seçilen Oran, aynı zamanda T.Vakıflar Bankası T.A.O. Kurumsal Yönetim Komitesi Üyesi ve Ücretlendirme Komitesi Üyesi.

Oran, 2015 yılı Haziran ayı itibariyle Vakıf Katılım Bankası A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyor.


#İTO
#Öztürk Oran
#İbrahim çağlar
#İstanbul Ticaret Odası
6 yıl önce