|

İvedik OSB'de istihdam ve teşvik bilgilendirme semineri

İvedik Organize Sanayi Bölgesi (İvedik OSB) Başkanı Hasan Gültekin, "İmalat ve bilişime ne kadar önem verirsek istihdam seferberliğinde o denli etkili oluruz." dedi.

Yeni Şafak
17:23 - 11/05/2018 Cuma
Güncelleme: 17:24 - 11/05/2018 Cuma
AA
Hasan Gültekin
Hasan Gültekin

İvedik OSB'de istihdam ve teşvikler konusunda bilgilendirme semineri düzenlendi.

Gültekin, seminerin açılışında yaptığı konuşmada istihdamı artırmak adına bilimsel ve teknoloji yoğun eğitimin önemine değinerek, "İmalat ve bilişime ne kadar önem verirsek istihdam seferberliğinde o denli etkili oluruz." ifadesini kullandı.

İvedik OSB olarak bölgedeki 4 bin 500 firmayı ziyaret ederek teknoloji ve Ar-Ge konularında eğitimler verdiklerini anlatan Gültekin, "Biz burada imalat ve bilişimle ilgili teşvikleri anlatırken bunun öncesinde bölgemizde çalışmalar yapılmasının gerekliliğine inanıyoruz. Önce insanlarımız imalat ve bilişimle ilgili birtakım şeyleri bilecek. Ondan sonra da destek ve teşvik vermek suretiyle bu kişileri harekete geçireceğiz." değerlendirmesinde bulundu.

İŞKUR İl Müdürü Üzeyir Yıldırım da Kurumun bir yılda bilişim alanında 10 bin kişiye eğitime verme hedefi bulunduğuna işaret etti.

Bu yıl endüstriyel bilgisayar programcılığı, siber güvenlik, bulut bilişim uzmanlığı gibi alanlarda da kurslar açacaklarını dile getiren Yıldırım, bu kapsamda Türkiye'deki bilişim sektörüne katkı sunmayı amaçladıklarını aktardı.

Konuşmaların ardından İŞKUR ve Sosyal Güvenlik Kurumu uzmanları, istihdam ve teşviklerle ilgili sunum yaptılar.

#​​İvedik Organize Sanayi Bölgesi
#İvedik OSB
#Hasan Gültekin
6 yıl önce