|

Kanuna uy Türkiye’de kal

BDDK Başkanı Mehmet Ali Akben, kanuna uygun olmadığı için PayPal’ın lisans başvurusuna onay vermediklerini söyledi. Akben, "Yapılan müteaddit yazışma ve toplantılarda bu durum dile getirilmiş ancak şirket istemlerini yurt içine getirilmesine ilişkin herhangi bir fizibilite çalışması yapmadı" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2016 Cuma
Güncelleme: 21:40 - 2/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, On-line bankacılık ve para aktarma hizmeti sunan PayPal'ın iddialarına cevap verdi. Akben, diğitil alışveriş kanunlara uymadığı için PayPal'ın lisans başvurusuna onay vermediklerini belirtti. Akben, konuyla ilgili kararın BDDK tarafından alındığını dile getirdi.



Ödeme ve Menkul Kıymet Mutabakat Sistemleri, Ödeme Hizmetleri ve Elektronik Para Kuruluşları Hakkında Kanunu'nun 27


Haziran 2013 tarihinde yürürlüğe girdiğine dikkat çeken BDDK Başkanı Akben, bu kanunun 14. ve 18. maddelerinde, ödeme hizmetleri alanında faaliyette bulunmak ya da elektronik para ihraç etmek isteyen kuruluşların, Kuruldan izin almak kaydıyla faaliyette bulunabileceklerinin hükme bağlandığını ifade etti.



MEVZUATI HATIRLATTI


Daha önce Türkiye'de faaliyet gösteren Şirketin, Kanunun geçici 2. maddesi hükmünce alt düzenlemelerin yayımlandığı 27 Haziran 2014 tarihinden itibaren bir yıl içinde alt düzenlemelere uyumlu hale gelip başvuru yapması gerektiğini hatırlatan Akben, “Şirket bu kapsamda 27 Haziran 2015 tarihi öncesi Kanunun 12. maddesinin 1 numaralı fıkrasında belirtilen ödeme hizmetleri ve 20. maddesi uyarınca elektronik para ihracı faaliyetlerini yürütmek üzere faaliyet izni başvurusunda bulunmuştur" dedi. Akben, faaliyet izni başvurusu ile ilgili değerlendirme yapıldığını anlattı. Akben, Şirketin faaliyet izninin olumsuz sonuçlanmasının ardından firmanın Avrupa ve Amerika sorumlusu olan yetkililerle bundan sonraki süreçle ilgili toplantılar yapıldığını aktardı.



"Gerekli izinler için çalışıyoruz"


PayPal'ın İnternet sitesinde yer alan açıklamada ise 6 Haziran 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere Türkiye'deki müşterilerilerinin PayPal hesapları üzerinden para gönderme ve alma işlemi yapamayacağı bildirildi. Müşterilerinin PayPal hesaplarına giriş yapabileceğini ve varsa hesaplarındaki bakiyeyi Türkiye'deki banka hesaplarına aktarabileceği belirtilen açıklamada, gelecekte Türkiye'deki müşterilerine yeniden hizmet verebilmek için gerekli izinlerin alınması yönündeki çalışmalarının devam edeceği de vurgulandı.


#Mehmet Ali Akben
#PayPal
8 yıl önce