|

KOÇ’un dümeni Ömer Koç’ta

Borsaya açık 10 şirketinin piyasa değeri 100 milyar lirayı aşan Koç Holding’te Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ömer Koç getirildi. Ali Koç, Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı. Ömer Koç, “Ağabeyimin bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı hem bir sorumluluk hem de bir görev olarak görüyorum” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 23:17 - 22/02/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kalp krizi sonucu 21 Ocak'ta hayatını kaybeden Mustafa Koç'un son 13 yılda 5 kat büyüttüğü Koç Holding'in dümenine geçen isim belli oldu. Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine Ömer Koç getirildi. Böylelikle, borsada halka açık 10 şirketinin piyasa değeri 100 milyar lirayı aşan Koç Holding'in Yönetim Kurulu tarafından Ömer M. Koç Yönetim Kurulu Başkanı, Ali Y.Koç Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.



2008 yılından bu yana Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevini yürüten ve Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu Tüpraş'ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapan Ömer M. Koç açıklama yaptı.



YENİ BAŞARI HİKAYELERİ


Ömer Koç şunları söyledi: “Türkiye'nin ekonomik ve sosyal kalkınmasında bu denli önemli bir paya sahip olan ve uluslararası arenada ülkemizi başarıyla temsil eden bir Topluluğun ve ailenin mensubu olmaktan onur duyuyorum. Sevgili ağabeyim ve Yönetim Kurulu Başkanımız Mustafa V. Koç'u çok erken ve zamansız kaybetmenin derin acısını içimizde taşırken, kendisini bir kez daha rahmetle anıyorum. Bizlere emanet ettiği bayrağı daha da ileriye taşımayı sorumluluk olarak görüyorum. Önümüzdeki dönemde de, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olmayı sürdürürken, küresel arenada ülkemizi yeni başarı hikâyeleri ile buluşturacağımıza yürekten inanıyorum.”



ÖMER KOÇ KİMDİR?


Ömer M. Koç, Robert Kolej'deki lise eğitiminin ardından, Columbia Üniversitesi'nde Yunan Filolojisi üzerine lisans eğitimini 1985'te tamamladı. 1989'da Columbia Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden MBA derecesi aldı. İş yaşamına 1985 yılında İsviçre'deki Kofisa Trading Company'de Satış Elemanı olarak başladı. Ardından 1989'da New York merkezli Ramerica Int. Inc.'de Satış Elemanı olarak görev yaptı. 1991-2004 yılları arasında Gazal A.Ş.'de Müdürlük, Koç Holding'de Enerji Grubu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 Nisan ayında Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Mayıs 2008'de ise Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevine atandı.


#Mustafa Koç
#Koç Holding
#Ömer Koç
8 yıl önce