|

Migros iddiaları doğruladı: Görüşüyoruz

Anadolu Grubu bünyesindeki Migros'un Makro Marketler zincirine bağlı Uyum Marketleri satın almak için harekete geçtiğine yönelik haberler üzerine şirketten açıklama geldi. Yapılan açıklamada satın alma görüşmeleri doğrulanırken, gelinen noktanın ise henüz 'ön görüşme' aşamasında olduğuna vurgu yapıldı.

Yeni Şafak
11:45 - 12/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 11:54 - 12/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Migros iddiaları doğruladı: Uyum için görüşüyoruz
Migros iddiaları doğruladı: Uyum için görüşüyoruz

2016 yılında Kipa marketler zinicirini satın alarak mağaza sayısını bin 829'a çıkaran Migros'un 60 şubeli Makro Marketler zincirine bağlı Uyum Marketleri satın almak için harekete geçtiği iddia edilmişti.

40 GÜN SÜRE VERİLDİ

Söz konusu iddiada tüm Uyum Market çalışanlarına Migros’a satılma kararı açıklanarak ihbar süreleri verildiği, 40 günlük bu süre içinde ise Migros'un çalışmak isteyeceği personelle de görüşmeler yapacağı öne sürülmüştü.


SATIN ALMA GÖRÜŞMELERİNİ DOĞRULADI

İşte bu iddialar üzerine Migros'tan bir açıklama geldi. Şirketten yapılan açıklamada söz konusu satın alma görüşmeleri doğrulanarak, gelinen noktanın 'ön görüşme' aşamasında olduğu belirtildi.

Migros'tan KAP'a yapılan açıklama şöyle;

"Şirketimiz uzun vadeli büyüme stratejileri doğrultusunda, sektöründeki çeşitli fırsatları sürekli olarak değerlendirmektedir.
Bu kapsamda, Makro Market A.Ş. ile ağırlıklı olarak Uyum Marketler için yapılan görüşmeler ön görüşmeler niteliğinde olup bu yönde Şirketimizce alınmış bir karar ya da mevcut durumda kamunun bilgilendirilmesini gerektirecek somut bir gelişme bulunmamaktadır
"

BİN 829 MAĞAZA

Migros'un iştiraki Kipa'nın 168 mağazası dahil yurt içinde bin 790 ve yurt dışındaki iştirakleri vasıtasıyla da 39 olmak üzere toplam bin 829 mağazası bulunuyor.

#Migros
#Uyum marketleri
#Makro marketleri
#Anadolu Grubu
#KAP
6 yıl önce