|

Murat Ülker: Bizde FETÖ'cü yok

Londra'da kendisine yöneltilen 'Grubunuzda FETÖ temizliği oldu mu?' sorusuna yanıt veren Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, "Bizim işimiz gıda. Biz çok hijyenik bir şirketiz ve her zaman bize söylenenleri yapıyoruz. Kimsenin de böyle şeylere bizde vakti olmaz" dedi.

Yeni Şafak
09:06 - 5/09/2016 Pazartesi
Güncelleme: 06:11 - 5/09/2016 Pazartesi
Diğer

2007 yılında ünlü çikolata markası Godiva'yı alıp dünya çapında bir marka olma kararı alan Yıldız Holding (Ülker) İngiliz büskivi devi United Biscuits'i de satın aldıktan sonra tüm faaliyet, şirket ve markalarını pladis çatısı altında toplamıştı. Türkiye'den bir grup gazeteciyi, pladis'in Londra Ofisi'nde ağırlayan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker, yeni vizyonda da pladis'in büyümesinin ana üssünün Türkiye olacağını açıkladı.



Türkiye'ye 5 milyar TL'lik yatırım yapılacağını anlatan Ülker, “Yatırımlarda Türkiye bir tarafa global bir tarafa. Türkiye'de Yıldız Holding olarak 51 fabrikamız var, bunların 11'i pladis çatısı altında. Türkiye'deki fabrikalarımız, tüm dünyadaki pladis fabrikaları içinde kapasite, istihdam ve teknoloji bakımından en iyileri arasında yer alıyor. 2021 yılına kadar Türkiye'deki fabrikalara 5 milyar TL daha yatırım yapacağız” diye konuştu.



Murat Ülker, NTV'deki habere göre; Londra'daki pladis toplantısında gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Konuşmasının başında, 15 Temmuz darbe girişimine değinen Ülker, “Kalkışmanın başarısız olması en büyük kazancımız. FETÖ başaramadı ve milletçe kurulduk. Bu konuda bize önderlik eden Cumhurreisimiz'e, TBMM'ye ve başbakanımıza müteşekkiriz” dedi.



"Biz çok hijyenik bir şirketiz"

Murat Ülker'e bazı şirketlerde FETÖ bağlantısı nedeniyle temizlik yapıldığı hatırlatılarak “Grubunuzda da FETÖ temizliği oldu mu?” diye soruldu. Ülker “Bizim işimiz gıda. Biz çok hijyenik bir şirketiz ve her zaman bize söylenenleri yapıyoruz. Sadece işimiz bizim patronumuz olsun. Benim bile patronum işim. İş ne emrederse ben onu yaparım. İş prensiplerimiz itibarıyla zaten çok kıskancız. İstiyoruz ki, iş yerimizde sadece bizim işimiz yapılsın. Başka bir faaliyetle zaman kaybedilmesin. Ben zaten herkesten yüzde 110'luk performans bekliyorum. Kimsenin de böyle şeylere bizde vakti olmaz ” diye konuştu.







#Murat Ülker
#FETÖ
8 yıl önce