|

Ortak eylemle sağlam büyüme

Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyasi iradenin aldığı kararların ve uygulamaya koyduğu politikaların iş dünyası tarafından sahiplenilmesinin şart olduğunu söyledi. Erdoğan, Türkiye’nin G20 Dönem Başkanlığında öncelikleri, kapsayıcı ve sağlam büyüme için ortak eylem sloganı etrafında şekillendirdiklerini kaydetti.

Yeni Şafak
04:00 - 9/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:44 - 8/05/2015 Cuma
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'da düzenlenen Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu'na katıldı. Yurt içinden ve yurt dışından küresel şirketlerin üst düzey yöneticilerinin katıldığı forumda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, küresel ekonomideki sorunların kronik hale gelmeye başladığı bir dönemde G20 dönem başkanlığını üstlenmiş olmalarının, sorumluluklarını daha da artırdığını söyledi. G20'nin 2008'de yaşanan kriz sonrasında, küresel ekonomik iş birliğinin temel platformu olarak kabul gördüğünü ifade eden Erdoğan, küresel ekonominin yeniden güçlü bir büyüme sürecine girmesi doğrultusunda, G20 çatısı altında önemli adımların atıldığını aktardı.



ORTAK SLOGANIMIZ


Önceki dönem başkanının tecrübelerinden de azami ölçüde istifade etmeye çalıştıklarını dile getiren Erdoğan, “Bütün muhataplarımızla istişare halinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. G20'nin küresel ekonomik sistemdeki önemli rolüne vurgu yapan bir yaklaşım benimsedik. Dönem başkanlığımıza ilişkin önceliklerimizi bildiğiniz gibi 'kapsayıcı ve sağlam büyüme için ortak eylem' sloganı etrafında şekillendirdik. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki bu öncelikle G20 ülkeleri tarafından da güçlü bir şekilde destekleniyor” dedi.



ANTALYA MİLAT OLACAK


Türkiye'nin başkanlığı dönemindeki çalışmaların nihai hedefinin 15-16 Kasım 2015 tarihlerinde Antalya'da yapılacak G20 Liderler Zirvesi oluşturduğunu dikkat çeken Erdoğan, “Öyle tahmin ediyorum ki 'G20 Liderler Zirvesi Antalya', bugüne kadar yapılmış olan tüm zirvelerden çok daha farklı, çok daha dolu dolu, çok daha inanıyorum ki geleceğe yönelik farklı bir milat oluşturacaktır” diye konuştu.



B20 PLATFORMU ÖNEMLİ


Erdoğan, şunları kaydetti: “Biz, her zaman özel sektör yoluyla büyümeden ve istihdam oluşturmadan yana olduk. Ülkemizde son yıllarda istihdamın ağırlığının özel sektöre kaymış olması bunun en önemli göstergesidir. Hükümetler ve devletler olarak sizin yolunuzu açmak, önünüzdeki engelleri temizlemek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz ancak daha çok büyüme, istihdam, vatandaşlarımızın refah düzeyini artırmak için iş dünyamızın bizimle birlikte hareket ettiğinden emin olmalıyız. Siyasi irade olarak aldığımız kararların ve uygulamaya koyduğumuz politikaların iş dünyası tarafından sahiplenilmesi şarttır.”



Amaç B20'yi etkin kılmak


G20 dönem başkanlığının Türkiye için önemli olduğunu söyleyen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, “Çünkü büyüme, istihdam özel sektör eliyle oluyor. G20 masası etrafında biz ne karar alırsak alalım eğer o kararlara güven yoksa, o kararlar iş dünyası tarafında sahiplenilmiyorsa, o kararlar uygulansa dahi sonuç vermediğini tecrübelerle yaşadık” dedi. Babacan, amaçlarının B20'yi G20 gündeminin tamamında etkin kılmak olduğunu belirtti.



Maç bizim sahamızda


Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı ve B20 Türkiye Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Küresel sorunlarımıza küresel çözümleri ancak G20'de bulabiliriz ve G20 liderlerini etkileyebilecek, küresel gündemi yönlendirebilecek çok önemli bir fırsat önümüzde. Maç bu sene bizim sahamızda oynanıyor ama Türk iş dünyasının gücünü gösterdik” dedi.









#Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu
#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#İş Dünyası
9 yıl önce