|

Pamukkale Turizm'de alacaklılar 'devam' dedi

Geçtiğimiz aylarda iflasına karar verilen Pamukkale Turizm'de sürpriz bir gelişme yaşandı. İflas sürecinin başlaması beklenen, 600 otobüsü ve 3 bin 500 çalışanı bulunan 57 yıllık köklü firmanın alacaklılarının büyük bir bölümü yapılan son toplantıda şirket faaliyetlerinin devam etmesi yönünde oy kullandı.

Yeni Şafak
14:30 - 13/03/2019 Çarşamba
Güncelleme: 16:37 - 13/03/2019 Çarşamba
Yeni Şafak
​Pamukkale Turizm
​Pamukkale Turizm

Ekim ayında üç ay geçici mühlet alan ve geçtiğimiz Ocak ayında konkordato davası görülen Pamukkale Turizm için İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, konkordato talebinin reddine karar vererek firmanın ticari faaliyetlerini sürdürmesine imkan olmadığının anlaşılması üzerine iflas kararı vermişti.

ÖZEL FAALİYET İZNİ ALINDI

Mahkeme tarafından iflasının kararlaştırılmasının ardından firmadan yapılan açıklamada ise, Pamukkale Turizm Yönetim Kurulu'nun hukuki süreçlerin devam ettiği belirtilerek özel faaliyet izninin alındığı ifade edilmişti.

ALACAKLILAR 'DEVAM' DEDİ

İflas süreci başlayacak 57 yıllık firmada bugün sürpriz bir gelişme yaşandı.
Alacaklıların katılımıyla yapılan toplantıda katılımcıların büyük bir bölümünün Pamukkale Turizm'in faaliyetlerine devam etmesi yönünde oy kullandığı belirtildi.
  • 3 bin 500 kadar çalışanı bulunan şirketin iflas kararına ilişkin yapılan itiraz süreci devam ediyor.

NAKİT AKIŞINDA PROBLEM YAŞANDI

Şirket nakit akışında problem yaşaması ve borçların sorunsuz bir şekilde ödenebilmesi için vadeli konkordato istemişti. Şirket, 26 Ekim'de alınan 3 ay geçici mühlet kapsamında komiser heyeti tarafından denetim sürecindeydi.

600 ARACI VAR

1962 yılında, TBMM 1. dönem milletvekili Hacı Mazlum Bababalım'ın torunları tarafından kurulan şirketin 600 civarında otobüsü bulunuyor.

#Pamukkale Turizm
#Pamukkale
#Bababalım
#İzmir 1. Asliye Ticaret Mahkemesi
5 yıl önce