|

Perakendede dijital dönem

SAP Perakende Forumu İstan'da dün başladı. Sektörün önemli temsilcileri katıldığı forumda bu yıl dijital dönüşüm konsepti ele alındı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 11/05/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:16 - 10/05/2016 Salı
Yeni Şafak

'Dijital perakendecilik' temasıyla düzenlenen forumda sektörü yönlendiren teknolojik gelişmeler masaya yatırıldı. Forumda konuşan SAP Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Bülent Karal, dijital dönüşümle birlikte şekillenen, tüm sektörlerde rekabetin giderek arttığını söyledi.



YENİ NESİL MÜŞTERİYE DİKKAT


Karal, günümüzde yeni nesil müşterilerin olduğunu, bu tüketicilerin mobil kanalları çok aktif bir şekilde kullandıklarını kaydetti. Karal, yeni trendler doğrultusunda perakende alanında da 120 ülkede hizmet ve çözümler üretiklerini dile getirdi. Koçtaş Genel Müdürü Alp Önder Özpamukçu forum kapsamında konuşma yaptı. Özpamukçu, “Perakende dünyasında bugün farklılaşmak için dijital dönüşüm ve yeni nesil müşterilerin beklentilerine uyum sağlamak gerekiyor" dedi.



SAP İLE STRATEJİK ORTAKLIK


Dijital dönüşüm sürecinde SAP ile birlikte hareket etmeye devam ettiklerini söyleyen Özpamukçu bu sayede rekabette avantaj elde edeceklerini söyledi. 2001 yılında SAP ile işortaklığını başlattıklarını hatırlatan Özpamukçu, “Koçtaş Türkiye olarak ortaklığımızı sürdürdüğümüz ev geliştirme perakendecisi Kingfisher dünyada tüm süreçlerini SAP ile yönetiyoruz. Verimliliğini artıracak projeleri birlikte hayata geçiriyoruz” dedi. Özpamukçu, eskiden müşterileri mağazalarda nakliye için belirli bir süre bekletmek durumunda kaldıklarını ancak yeni sistemle bekleme süresini minimuma indirdiklerini anlattı.


#Perakende
#Dijital dönüşüm
#Dijital perakendecilik
8 yıl önce