|

Sadık dost ve ortakdı

Ford Motor Company Yönetim Kurulu Başkanı Bill Ford, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle taziye mesajı yayımladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 23:49 - 22/01/2016 Cuma
Yeni Şafak

Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle derin üzüntü duyduğunu belirten ve tüm ailesine taziye dileklerini ileten Ford, “Mustafa Koç, olağanüstü bir lider, tam anlamıyla dürüst bir insan, Ford'un uzun yıllardır sadık bir dostu ve ortağıydı. Kendisi aynı zamanda çok yakın bir arkadaşım olup, ailelerimiz arasında da Henry Ford ve Vehbi Koç'a kadar uzanan çok özel bir ilişki bulunmaktadır. Hem dostum, hem de iş ortağım olarak onu özleyeceğim” dedi.



EN VERİMLİ ÇAĞINDAYDI


Öte yandan Türk iş dünyasının önde gelen isimlerinden de Mustafa Koç'un ani vefatı üzerine taziye mesajları gelmeye devam ediyor. Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Zeynep Bodur Okyay, mesajında, ülkenin çok önemli bir değerini kaybettiğini ve çok üzgün olduğunu ifade etti. Zeynep Bodur Okyay, şunları söyledi: “Türk özel sektörü olarak en verimli çağında aramızdan ayrılan Mustafa Koç'un kaybından dolayı üzüntümüz derindir. Koç Ailesi'ne ve Koç Holding mensuplarına, Türk iş dünyasına yüce Allah'tan sabır ve başsağlığı diliyorum. Dualarımız başta Koç Ailesinin kurucusu rahmetli Vehbi Koç Beyefendi ve ailenin tüm kayıpları ile birlikte değerli Mustafa Koç için olacaktır.”





TOFAŞ'ta da bayraklar yarıya indi


Mustafa Koç'un vefatı nedeniyle Bursa'daki Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ'de de, holding ve şirket flamaları yarıya indirildi. Fiat Chrysler Automobiles ve Koç Holding'in eşit hissedar olduğu Tofaş Türk Otomobil Fabrikaları AŞ'nin ana girişinde bulunan, fabrika, holding, Fiat flamaları yarıya indirildi. Ayrıca, Tofaş çalışanlarının, fabrika içinde anma programı düzenlediği öğrenildi. Öte yandan, Tofaş'ın internet sitesinde de siyah zemin üzerinde “Koç Holding ve Tofaş Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Mustafa V. Koç'u kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Başımız sağ olsun” ifadeleri yer aldı.


#Bill Ford
#Koç Holding
#Mustafa Koç
#Ford Motor Company
8 yıl önce