|

Sanayicilerden istihdama destek

Sanayicilerden devletin istihdam çağrısına büyük destek geldi. Devlet desteği için Kayseri, Bursa ve Siirt ticaret odaları, "Bu tarihi teşvikten yararlanın" çağrısında bulundu.

Haber Merkezi
04:00 - 9/03/2019 السبت
Güncelleme: 00:38 - 9/03/2019 السبت
Yeni Şafak
Fotoğraf: Arşiv
Fotoğraf: Arşiv

İş dünyası devletin istihdam için verdiği teşviklerden faydalanmak için kolları sıvadı. Kayseri, Bursa ve Siirt'te başlayan çağrılarla, "Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor" denilerek üyelere bilgilendirme yapıldı. 25 Şubat'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası başlatılmıştı.

DEVLET İŞVERENİN DÜZENİNİ KORUYOR


Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, nisan ayı sonuna kadar istihdam edilenlerin 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devletin karşıladığını belirterek, "Buradan iş dünyasına çağrıda bulunuyorum. Gelin, bu tarihi teşvikten yararlanın" dedi. İş dünyası ve girişimcilere 8 farklı teşvik sunulduğunu belirten Büyüksimitci, şunları kaydetti: "Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağınız her ilave istihdamın tam 3 ay boyunca ücretini, sigorta primlerini ve vergisini devlet karşılıyor. Bu 3 ay boyunca işverenin maliyeti sıfır. Sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin 134 lirayı devletimiz karşılamış olacak. İşveren cebinden sıfır maliyetle yeni bir işsiz kardeşimizi işe almış olacak. Devamındaki 9 ay boyunca da devletimiz sigorta primlerini ve vergileri ödemeye devam edecek. Yani aylık bin 113 lirayı devletimiz karşılayacak. Biz işverenler olarak sadece çalıştırdığımız kardeşimize ücretini ödeyeceğiz. İşe alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yani burada devletimiz işverene diyor ki düzenini bozma, istihdamı koru" şeklinde konuştu.

BURSA İSTİHDAMI YÜZDE 14 ARTIRDI


Bursa Ticaret Borsası (BTB) Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Özer Matlı ise, “Bu istihdam seferberliğine katkıda bulunmak üzere, şirketimiz olarak çalışan sayımızı yüzde 14 artırmayı taahhüt ediyoruz. Çünkü şuna inanıyoruz ki, ekonomi birbirinin zinciridir. Biz ne kadar çok çalışanı bünyemize alırsak, ekonomiye bu fayda sağlayacaktır. Bu fırsatlardan faydalanmak hep elimizde olacaktır. Bu topraklarda bereketi ve umudu hiç kaybetmedik, bereketli ve umut dolu bir güne merhaba demek için ‘burada iş var, burada aş var, burada gelecek var’ diyoruz” ifadelerini kullandı.

  • İşçiye yatırım yaparak kazanın
  • Siirt’te Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde de istihdam seferberliği ile ilgili toplantı düzenlendi. Siirt Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Güven Kuzu, “Buradan Siirt iş dünyasına çağrıda bulunuyoruz, gelin bu tarihi teşvikten yararlanın. Bakın 2017’deki istihdam seferberliğinde kamu-özel sektör olarak el ele verdik ve ülke genelinde 1 buçuk milyon ilave istihdam sağladık. Kamu-özel sektör el ele verdi mi yapılmayacak şey yoktur. Buradan tüm iş dünyamıza ve işverenlere de çağrıda bulunuyorum. Sizler vasıtasıyla Siirt genelinde her iş verene sesleniyoruz, Türkiye’nin gücüne ve geleceğine güvenin. Bu tarihi istihdam teşviklerinden faydalanın. Türkiye’nin geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun” açıklamasında bulundu.
#Kayseri
#Bursa
#Siirt
#Ticaret odaları
#İstihdam
٪d سنوات قبل