|

Satranca destek 358 madalya getirdi

İş Bankası, köklü kurumsal sosyal sorumluluk anlayışıyla kültür, sanat, eğitim, spor, çevre gibi alanlarda projeler üretmeye ve destek sağlamaya devam ediyor. 12 yıldır satranç sporuna destek olduklarını söyleyen Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, “Ülkemizin turnuvalarda aldığı madalya sayısı 358’e ulaştı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/04/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:21 - 5/04/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Satranca destek 358 madalya getirdi
Satranca destek 358 madalya getirdi

Satrancı ülke sporu haline getirerek dsteklerini arttırmaya devam eden Türkiye İş Bankası, sponsoru olduğu satranç sporunda uluslararası arenada madalyalar kazandırmaya devam ediyor.Satrancın ülkemizde yaygın, kitlesel ve kolay erişilebilir bir spora dönüşmesi hedefiyle yola çıktıklarını vurgulayan Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Senar Akkuş, popüler spor dalıyle ilgili açıklamalarda bulundu.

730 BİN SPORCUSU VAR

Sponsorlukta 12 yılı devirdiklerini aktaran Akkuş, İş Bankası’nın sponsorluğundan bu yana satrançta sporcu sayısının 30 binden 730 binin üzerine, satranç turnuvalarının sayısının 400’den yaklaşık 9 bine, satranç antrenörü sayısının 2 binden yaklaşık 82 bine, satranç kulüplerinin sayısının 600’den yaklaşık 2 bine, unvanlı sporcu sayısının 6’dan 142’ye yükseldiğini belirtti.


18 BİN SINIF AÇILDI

TSF sponsorluğunun başlangıcından bu yana devlet ilkokul ve ortaokullarında yaklaşık 18 bin satranç sınıfı açtıklarını ifade eden Senar Akkuş, “Son olarak, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü ile işbirliği yaparak ceza infaz kurumundaki çocukları da satranç sınıfları ile buluşturduk. Proje kapsamında 40 satranç sınıfı açıldı, bahçe satranç takımları kuruldu” dedi.

15 DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU

Verdikleri desteğin özellikle Türkiye’nin yurtdışındaki başarılarına yükselen bir ivme kazandırdığının altını çizen Akkuş, ülkemizin bugüne kadar uluslararası turnuvalarda aldığı madalya sayısının 358’e ulaştığını, 15 dünya şampiyonluğu, 26 dünya ikinciliği, 30 dünya üçüncülüğü, 47 Avrupa şampiyonluğu, 51 Avrupa ikinciliği, 45 Avrupa üçüncülüğü, 4 ülke Avrupa şampiyonluğunun elde edildiğini söyledi. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan‘ın Bakü kentinde düzenlenen 42. Dünya Satranç Olimpiyatı’nda A Millilerin, 175 ülke arasında dördüncü olduğunu vurgulayan Akkuş, Hindistan ve beşinci olan Norveç takımlarıyla eş puan alarak, averaj puanıyla altıncı olduğunu hatırlattı.

Elit turnuvaların
ev sahibiyiz

Ülke içindeki turnuvaların yanı sıra farklı kategorilerde dünya şampiyonaları ve elit turnuvalara ev sahipliği yapan TSF’nin, İş Bankası’nın verdiği destekle başarılı federasyonlarından biri haline geldiğini ifade eden Senar Akkuş, 2005 yılından bu yana ülkemizde TSF tarafından 1 Satranç Olimpiyatı, 17 Dünya Şampiyonası, 5 Avrupa Şampiyonası, 2 Akdeniz Şampiyonası, 3 Grand Prix düzenlendiğini belirtti.

#Satranç
#İş Bankası
7 yıl önce